Vai spēks ir ūsās?

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Simtgades svinības ir beigušās, bet dzīve turpinās. Arī mēs turpinām ieskatu pasaules un Latvijas sporta aktualitātēs. Šonedēļ detalizētāku ieskatu Nacionālās hokeja līgas pasaulē sniegs Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora “Optibet” vadītājs.

Hokejs ir Latvijas Nacionālais sporta veids – sākot ar turnīriem uz aizsalušiem dīķiem, turpinot ar Dinamo Rīga spēlēm, beidzot ar līdzjušanu Pasaules čempionātā. Mums visiem par prieku viens latvju bāleliņš – Zemgus Girgensons - savas prasmes demonstrē uz pasaules lielākās hokeja skatuves – NHL. Kamēr viņš stabili spēlē labākajā pasaules hokeja līgā, mums ir jāseko līdzi viņa gaitām.

Divdesmit četrus gadus vecais hokejists pārstāv NHL klubu Bufalo “Sabres” un pazīstams līgā kļuva 2015. gadā, kad NHL Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā saņēma visvairāk balsu. Toreiz kārtējo reizi pārliecinājāmies par latviešu spēku un milzīgo atbalstu.

Šis atbalsts Zemgum ir vajadzīgs arī tagad, jo šosezon viņa statistika nav īpaši spoža.

Mūsu puikas pārstāvētā komanda Bufalo “Sabres” no stabila underdoga šogad ir kļuvusi par reālu pretendentu uz vietu izslēgšanas spēlēs. Ceturtdienas spēlē pret Filadelfijas “Flyers” komanda izcīnīja savu septīto uzvaru pēc kārtas, līdz ar to pakāpjoties augstāk turnīra tabulā. Baudīt Bufalo “Sabres” un Zemgus sniegumu uz ledus varēsim nedēļas nogalē, kad viņi tiksies ar divām Atlantijas divīzijas komandām. Naktī uz sestdienu Zemgus pārstāvētā komanda stāsies pretī Monreālas “Canadiens”. Lai arī abām komandām pastāv līdzīgas iespējas plūkt uzvaras laurus, bukmeikeri ar nelielu pārsvaru izceļ Bufalo “Sabres” – šīs komandas uzvara vērtējama ar 46% iespējamību, kamēr pretinieku izredzes uzvarēt vērtējamas ar 36%. Savukārt naktī uz svētdienu Bufalo “Sabres” cīnīsies ar Detroitas “Red Wings”. Gaidāma līdzīga cīņa, bet par favorītu ar nelielu pārsvaru tiek uzskatīta Detroitas “Red Wings”. Bukmeikeru prognozēs pretinieku komandai ir 44% iespējamība uzvarēt, kamēr latvieša pārstāvētajai komandai – 38% iespējamība. Uzlieciet modinātājus, lai redzētu, vai Bufalo “Sabres” izcīnīs deviņas uzvaras pēc kārtas.

Lai arī Zemgum pašlaik nav izcilākie statistikas rādītāji, viņš uzvar jau vien ar to, starp kādiem spēlētājiem aizvada savu ikdienu. Labu sniegumu komandā demonstrē ASV hokeja cerība, centra uzbrucējs Džeks Eihels un bijušais Karolīnas “Hurricanes” spēlētājs, tagadējais Bufalo “Sabres” malējais uzbrucējs Džefs Skiners.

Viņi ir uzņēmuši labus apgriezienus, šosezon izcīnot vairāk nekā vidēji vienu punktu katrā spēlē. Ceram, ka Zemgus iedvesmosies no saviem komandas biedriem, lai priecētu mūs ar lieliskiem izrāvieniem un izciliem sasniegumiem nākamajās spēlēs. Turklāt šomēnes viņam ir ļoti simpātiskas Movember ūsas, kas uz mēneša beigām ir uzaugušas krietni lielākas. Vai ar ūsām ir uzaugusi Zemgus meistarība un tajās slēpjas viss spēks?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu