Horvātija nonāk vienas uzvaras attālumā no triumfa Deivisa kausā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marians Čiličs
Marians Čiličs Foto: AFP/SCANPIX

Pateicoties horvātu tenisistu Borna Čoriča un Mariana Čiliča piektdien gūtajām uzvarām Horvātijas izlase Deivisa kausa izcīņā izvirzījusies vadībā ar 2-0 pret Franciju un nonākusi viena panākuma attālumā no triumfa turnīrā.

Vispirms piektdien Čoričs, kurš ir pasaules ranga 12.numurs, ar rezultātu 6-2, 7-5, 6-4 pārspēja francūzi Žeremī Šardī, kurš ATP labāko tenisistu sarakstā ieņem 40.vietu.

Savukārt vēlāk planētas septītais numurs Čiličs ar 6-3, 7-5, 6-4 uzveica Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš ATP rangā ierindojas 259.pozīcijā.

Līdz ar to Horvātijai sestdien dubultspēlē ir iespēja nokārtot uzvaru visā turnīrā. Tās ietvaros horvāti Ivans Dodigs un Mate Pavičs spēkosies ar šī gada Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu uzvarētājiem Pjēru Igo Ebēru un Nikolā Maī.

Deivisa kausa ieguvēji tiks noskaidroti cīņās līdz trim panākumiem. Vajadzības gadījumā atlikušās divas vienspēles tiks aizvadītas svētdien.

Francijai finālā nepalīdz valsts pirmā rakete Rišārs Gaskē (ATP 26.), kurš iedzīvojies cirkšņa savainojumā.

Francija ir pašreizējā Deivisa kausa čempione, bet kopumā tā šajā turnīrā uzvarējusi desmit reizes. Savukārt Horvātija līdz šim vienīgo reizi ieguvusi 2005.gadā.

Šis ir pēdējais gads, kad Deivisa kauss norisinās pēc vecā formāta, jo nākamgad jau tiks aizvadīts finālturnīrs starp 18 komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu