Cīņā par pasaules šaha čempiona troni neizšķirts arī pēc 11 partijām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Fabiano Karuana (ASV) -  Magnuss Kārlsens (Norvēģija)
Fabiano Karuana (ASV) - Magnuss Kārlsens (Norvēģija) Foto: EPA/LETA

Norvēģis Magnuss Kārlsens un Fabiano Karuana no ASV arī sestdien Londonā 11.partiju par pasaules šaha čempiona troni aizvadīja neizšķirti.

Abi šahisti visas 11 partijas spēlējuši neizšķirti, tāpēc šobrīd rezultāts ir 5,5-5,5.

Sestdienas mačs, kurā ar baltajām figūrām spēlēja Kārlsens, noslēdzās pēc divām stundām un 13 minūtēm, kad šahisti bija veikuši 55 gājienus.

Svētdien šahisti atpūtīsies bet pirmdien tiks aizvadīta pēdējā no 12 partijām. Ja uzvarētājs arī pēc tām netiks noskaidrots, tiks aizvadīts taibreiks.

"Tā mums abiem būs ļoti saspringta spēle. Netrakošu, taču centīšos izdarīt spiedienu uz viņu. Mēģināšu atpūsties. Pēdējā partijā un, iespējams, taibreikā visu izšķirs nervi un tas, kuram beigās labāk strādās galva. Atpūta ir ļoti svarīga," pauda Karuana, kurš pirmdien spēlēs ar baltajām figūrām.

Pasaules šaha pirmais numurs Kārlsens pirms diviem gadiem trešo reizi pēc kārtas tika kronēts par pasaules čempionu. Tikmēr viņa šī gada izaicinātājs Karuana, kurš ir ranga otrajā vietā, cer kļūt par pirmo ASV pārstāvi kopš 1972.gada, kurš ieguvis pasaules čempiona troni.

Pirms diviem gadiem Kārlsens pārspēja Sergeju Karjakinu no Krievijas.

Kārlsens par absolūto pasaules čempionu kļuva 2013.gadā, kad vien 22 gadu vecumā pieveica tā brīža titula īpašnieku Višvanatanu Anandu no Indijas. Gadu vēlāk norvēģis duelī pret šo pašu pretinieku spēja savu titulu aizstāvēt.

Kārlsens vēsturē ir 16.absolūtais čempions šahā.

Pasaules čempions šahā saņems 600 000 eiro lielu naudas prēmiju, kamēr finālā zaudējušais iegūs 400 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu