Bijušais pasaules čempions Ļebedevs uzvar Vilsonu un izaicina Usiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deniss Ļebedevs
Deniss Ļebedevs Foto: TASS/Scanpix

Bijušais pasaules čempions Krievijas bokseris Deniss Ļebedevs sestdien Montekarlo (Monako) pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) cīņā uzvarēja Maiku Vilsonu no ASV.

Pašlaik 39 gadus vecais Ļebedevs uzvaru izcīnīja 12 raundos pēc punktiem (117-111, 119-109 un 119-109).

Ļebedevs izcīnīja karjerā 32. uzvaru (23 nokauti), taču Krievijas boksera kontā ir arī 2 zaudējumi.

Savukārt 35 gadus vecais Vilsons cieta pirmo zaudējumu karjerā, kuras laikā ASV bokseris izcīnījis 19 uzvaras (8 nokauti).

Ļebedevs pēc uzvaras atzina, ka arī viņš ir viens no daudzajiem bokseriem, kuri alkst cīnīties pret absolūto čempionu pirmā smagā svara kategorijā ukraini Oleksandru Usiku.

BBC vēsta, ka Krievijas boksera menedžeris norādījis, ka WBA organizācija liks Usikam spēkoties ar Ļebedevu.

Tiesa, Usiks plāno pāriet uz smagsvaru kategoriju, līdz ar to viņam piederošās pasaules čempiona jostas tādā gadījumā kļūs vakantas.

Karjeras laikā vienīgos 2 zaudējumus Ļebedevs piedzīvojis pret labi zināmiem bokseriem - 2010. gadā pret Marko Huku (Vācija) un 2016. gadā pret Muratu Gasijevu (Krievija).

Ļebedevs ir bijušais pasaules čempions, savā īpašumā iegūstot IBF un WBA jostas.

IBF jostu Ļebedevs zaudēja cīņā pret Gasijevu, savukārt WBA josta bija Ļebedeva īpašuma no 2012. gada decembra līdz 2018. gada februārim.

Ļebedevs karjerā septiņas reizes aizstāvēja WBA titulu, taču pasivitātes dēļ (vairāk nekā gadu necīnījās) josta tika piešķirta Kubas bokserim Junieram Dortikosam.

Piešķirot pasaules čempiona jostu Dortikosam, WBA norādīja, ka Pasaules boksa supersērijas uzvarētājam būs jācīnās pret Ļebedevu.

Kā zināms, kopš triumfa Pasaules boksa supersērijas pirmajā sezonā WBC, WBO, IBF un WBA jostas pieder Usikam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu