Basketbola izlasei nāksies iztikt arī bez Šķēles un Jakoviča

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Melnkalni un Slovēniju nāksies iztikt arī bez aizsargiem Aigara Šķēles un Ingus Jakoviča.

Valstsvienība vispirms Pasaules kausa kvalifikācijā ceturtdien uzņems Melnkalni, bet svētdien viesosies pie Eiropas čempiones Slovēnijas. Otrajā spēlē izlasei gatavs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Dairis Bertāns.

Sagaidāms, ka Bertāns pēc viņa pārstāvētās Itālijas komandas Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ceturtdienas spēles ULEB Eirolīgā viesos pret Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris" uzreiz dosies uz Rīgu un jau piektdien būs Latvijas izlases treniņā.

Cerības, ka Latvijas izlasi varētu papildināt vēl kāds ULEB Eirolīgā spēlējošs basketbolists, gan esot tuvu nullei.

Pirmdien Latvijas basketbolisti uzsāk gatavošanos šīm spēlēm, bet pilnā sastāvā komanda būs otrdien, kad pievienosies tie spēlētāji, kuriem vēl svētdien bija mači savu klubu sastāvos.

"Pretinieki ir spēcīgi un nopietni. Mūsu nometnē situācija mainās nevis pa dienām, bet pa stundām. Spēlēsim ar tiem basketbolistiem, kuri būs mūsu rīcībā. Cīnīsimies par katru laukuma centimetru un punktu. Nekādus attaisnojumus nemeklēsim un spēlēsim tikai par uzvaru. Melnkalne būs tuvu optimālajam sastāvam, nopietns spēks groza tuvumā, tāpēc pulcējam fiziski jaudīgākos spēlētājus. Mums visiem kopā būs smags darbs, lai apturētu viņus groza apakšā. Rēķināmies, ka Melnkalne būs spēcīgā sastāvā," preses konferencē pirmdien teica Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Izlasei pievienojušies divi potenciālie debitanti Mārcis Vītols un Andris Misters, kurš gan tikai iekļauts kandidātu sarakstā un vismaz pagaidām ar komandu netrenēsies.

"Vītols ir paņemts kā saspēles vadītājs. Viņš spēlē gana augstā līmenī un ir kvalitatīvs basketbolists. Viņam ir pieredze arī jaunatnes izlasēs un visu laiku bijis redzeslokā. Apstākļu sakritības dēļ viņam būs iespēja sevi pierādīt. Misters nav uzaicināts uz treniņiem, viņš ir kopējā sarakstā. Viņa iejušanās Eiropas basketbolā bijusi ar augšupejošu līkni," norādīja Vecvagars.

Vecvagars pirmdien preses konferencē norādīja, ka Latvijai gaidāmajos mačos nāksies iztikt arī bez Francijas augstākās līgas komandā Antibas "Sharks" spēlējošā Šķēles un Jakoviča no "Ventspils" komandas.

Šķēle nepievienosies izlasei traumas dēļ, bet Vītols paņemts kā viņa un Jakoviča aizvietotājs.

Latvijas valstsvienībā atgriezies Kaspars Bērziņš, taču komandai šajās spēlēs nevarēs palīdzēt Mareks Mejeris.

"Mejeris pagājušajā nedēļā ar mani sazinājās un pateica, ka nav atkopies no savainojuma un uzķēris spēļu ritmu. Ja spēlētājs noteiktā brīdī nav gatavs mentāli dot pienesumu izlasei, nav jāmēģina pierunāt. Respektējam viņa lēmumu un daļēji tas ir objektīvs," atzina Vecvagars.

Arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins pauda, ka situācija izlasē pašlaik neesot tā vienkāršākā.

"Paldies visiem, kuri atsaucās aicinājumam spēlēt izlasē. Jānis Blūms ir vienīgais, kurš piedalījies visās kvalifikācijas cīņās. Bertāna spēlēšana ir kluba labā griba. Pozitīvā ziņa ir tā, ka tabulā esam pietiekami labā situācijā un ar vienu spēli nevaram zaudēt visas cerības," optimistisks bija Voins.

"Ar klubiem ir komunikācija. Nosūtām klubam vēstuli, kopiju aizsūtot arī Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA). Klubi diez ko necenšas atbildēt uz šīm vēstulēm. Ar spēlētājiem un aģentiem komunikācija ir dzīvāka."

Tikmēr valstsvienības kapteinis Blūms norādīja, ka daudzie spēlētāji ULEB Eirolīgā un Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) izlasei pašlaik ir mīnuss, jo teju visi nevar pievienoties izlasei.

"Mērķis ir cīnīties par uzvarām abās spēlēs. Nav daudz laika palicis, tikai trīs dienas. Nedaudz jāiespringst un jābūt koncentrētiem. Visi džeki, kuri uzaicināti, saprot, ka atrasties izlasē ir gods. Klubs man iedeva brīvdienas un palaida uz Rīgu ātrāk. Izlase bija parūpējusies, ka ir pieejama zāle un treneri," priecīgs bija Blūms.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar sešiem panākumiem seko Turcija, bet Latvijai ir piecas uzvaras. Pa četriem panākumiem izcīnījušas Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnija iekrājusi divas uzvaras.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

 

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu