Brieža pusfināla cīņa pret Glovacki varētu notikt Rīgā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sputnik/Scanpix

Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara pusfināla cīņu pret Kšištofu Glovacki varētu aizvadīt Rīgā, bet tiek izskatīti varianti cīņu organizēt arī ASV, Krievijā un Polijā, LTV raidījumam "Sporta Studija" atklāja organizators Kalle Zauerlands. 

"Ja paskatāmies uz abiem bokseriem – Briedi un Glovacki, tad viņi ir bijušie pasaules čempioni. Būšu ļoti pārsteigts, ja šīs cīņas uzvarētājs nekļūs par pasaules čempionu šajā un pasaules boksa organizācijas versijā. Pagaidām izskatās, ka bokseri pusfinālā cīnīsies par abām šo organizāciju jostām," sacīja Zauerlands. 

Tiesa, cīņa par jostām būs iespējama tikai gadījumā, ja absolūtais pasaules čempions pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks pāries uz smagsvaru divīziju. 

"Pirms Usika cīņas apgalvoju, ka Latvija ir spējīga uzņemt visaugstākā līmeņa boksu. Manuprāt, Brieža un Usika cīņas organizatoriskais līmenis neatpalika no labākajām cīņām Lasvegasā. Tobrīd visa boksa pasaules uzmanība bija vērsta Latvijas virzienā," norādīja Zauerlands. "Ar cīņām, kuras organizējām Rīgā, esam uzlikuši Latviju uz pasaules boksa kartes, tāpēc labprāt atgrieztos Rīgā ar pusfinālu. Tomēr jāsaprot – šis ir bizness."

Zauerlands tuvākajā laikā plāno ierasties Rīgā, lai tiktos ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Skaidrība par cīņas norises vietu varētu būt tuvāko divu nedēļu laikā. 

Savukārt pati cīņa varētu notikt ne ātrāk kā martā. 

Ceturtdaļfināla cīņā Briedis 12 raundu cīņā pieveica Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš  pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans. Tikmēr Glovackis uzveica Maksimu Vlasovu no Krievijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu