Basketbolists Kaspars Bērziņš: Negaidīju, ka mani izsauks uz izlasi

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Basketbolistam Kasparam Bērziņam izsaukums uz Latvijas izlasi spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijā pret Melnkalni un Slovēniju bija pārsteigums, jo viņš pats jau bija norobežojies no domām par valstsvienību.

Bērziņš šosezon spēlē basketbola klubā "Ogre", kas startē "Olybet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Līdz šim pēdējo spēli Latvijas izlasē viņš aizvadīja 2016.gada 8.jūlijā, kad devās laukumā Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā pret Puertoriko un guva četrus punktus.

"Esmu ļoti priecīgs, ka mani uzaicināja palīdzēt komandai. Negribas bārstīties ar teicieniem, bet divreiz vienā upē neiekāpsi. Šis ir cits ūdens, jo iepriekšējais ir aiztecējis. Temperatūra arī ir cita, jo gadu gaitā basketbolu iemīl arvien stiprāk un sirds par to deg karstāk," tēlaini savu atgriešanos Latvijas izlasē komentēja Bērziņš.

Jautāts, kāds varētu būt viņa devums šim izlases modelim, 213 centimetrus garais basketbolists izcēla savas labākās īpašības laukumā.

"Domāju, ka varu būt ļoti labs sajūgs starp garajiem un mazajiem. Uzskatu, ka joprojām esmu viens no ātrākajiem garajiem spēlētājiem. Pretiniekiem būs grūti izskriet līdzi, vai arī viņu garie spēlētāji būs tik noguruši, ka nespēs gūt punktus," sacīja Bērziņš. "Nekad neliedzu padomu jaunajiem. Man gan patīk pozitīvi iedrošināt, ne tēvišķi mācīt. Savas karjeras laikā esmu iemācījies nedusmoties uz komandas biedriem un nepārmest viņiem."

Latvijas izlase jau ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīs spēli pret Melnkalni, kuras neapšaubāms līderis ir centrs Bojans Dubļevičs. Bērziņš viņu dēvē par "senu cīņu biedru" un "antagonistu".

"Es no viņa nebaidos, kaut viņš salīdzinājumā ar mani ir Eiropas basketbola zvaigzne. Nekāda respekta nebūs," kaujinieciski sarunu pabeidza Kaspars Bērziņš.

Tikmēr potenciālais valstsvienības debitants Mārcis Vītols arī pauda prieku un patīkamu satraukumu par uzaicinājumu trenēties izlasē. Vītolu pēdējā brīdī iekļāva izlases kandidātu sarakstā, jo aizsargi Aigars Šķēle un Ingus Jakovičs ir traumēti.

Vītols šosezon spēlē Ukrainas čempionāta komandā "Odessa" kopā ar vēl diviem latviešiem - Andreju Šeļakovu un Arnoldu Helmani. Saspēles vadītājs pastāstīja, ka basketbola un organizācijas līmenis ir labs, bet ir dažas īpatnības, pie kurām jāpierod.

"Treniņos zālē ir aptuveni 12 grādu. Pirmo reizi mūžā spēlei iesildījos garajā treniņtērpā. Kamēr viena grupa trenējas uz laukuma, pārējie sildās pie radiatoriem," savdabīgo treniņprocesu Odesā ieskicēja Vītols. "Izbraukumi arī ir piedzīvojumu pilni. Garākais ir 14 stundu ilgs. Brauc, un asfalts pēkšņi pazūd. Pēdējā izbraukumā autobusam gandrīz nolūza ātruma pārslēgs. Tad vienos naktī vietējā ciemā meklējām metinātāju (smejas)."

Latvijas un Melnkalnes basketbola izlašu Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačs "Arēnā Rīga" 29.novembrī sāksies plkst.19.30, bet 2.decembrī Latvijas valstsvienība Ļubļanā spēlēs pret Slovēniju. Šā mača sākums plkst.17 pēc Latvijas laika. Abas spēles varēs vērot arī kanāla TV6 tiešraidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu