Noskaidrotas vēl četras UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla dalībnieces

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Blēzs Matuidī, Mario Mandžukičs un Krištianu Ronaldu
Blēzs Matuidī, Mario Mandžukičs un Krištianu Ronaldu Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālu otrdien sasniedza arī Itālijas komanda Turīnas "Juventus", abas Anglijas pilsētas Mančestras vienības "United" un "City", kā arī Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern".

Pirms tam otrdien vietas astotdaļfinālā nodrošināja arī Nīderlandes vienība Amsterdamas "Ajax", Spānijas grands Madrides "Real" un "AS Roma" no Itālijas.

"Juventus" un Mančestras "United" komandas sev vietas astotdaļfinālā nodrošināja pēc uzvarām H grupas spēlēs.

Turīnas klubs savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Spānijas komandu "Valencia".

Vienīgos vārtus šī mača 59.minūtē iesita horvātu futbolists Mario Mandžukičs, bet viņam rezultatīvu piespēli elegantā stilā veica portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

Otrā H grupas mačā Mančestras "United" uzvaru nodrošināja tikai pašās beigās, savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveicot Šveices čempioni Bernes "Young Boys".

Šajā spēlē vienīgos vārtus dueļa 91.minūtē iesita Maruāns Fellaini, mājiniekiem ļāva tikt pie laimīgas uzvaras.

H grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām pirmajā vietā ar 12 punktiem ir "Juventus", no kuras divus punktus atpaliek Mančestras "United". Savukārt trešā ar pieciem punktiem ir "Valencia", bet "Young Boys" pie punktiem nav tikusi un pēc nākamās spēles tai sezona Eirokausos būs noslēgusies.

Tikmēr F grupas ietvaros Anglijas čempione Mančestras "City" izbraukumā nospēlēja 2:2 (0:0) ar Lionas "Olympique" no Francijas.

Visi vārti šajā spēlē tika gūti otrajā puslaikā, turklāt Mančestras vienība spēja izvairīties no zaudējuma, jo dueļa gaitā divas reizes atspēlējās no iedzinēju lomas, bet punktu mačam 83.minūtē pielika argentīnietis Serhio Agvero.

Tikmēr abus vārtus Lionas kluba sastāvā iesita Maksvels Kornē.

Savukārt otrā šīs grupas cīņā Ukrainas klubs Doņeckas "Šahtar" viesos ar 3:2 (2:2) uzveica "Hoffenheim" no Vācijas.

Komandas aizvadīja ļoti rezultatīvu pirmo puslaiku, tam noslēdzoties ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2.

Tiesa, otrajā mača pusē vienībām ar vārtu gūšanu vairs tik labi nesekmējās, bet uzvaru "Šahtar" nodrošināja brazīlietis Taisons, kurš guva vārtus vien 92.minūtē un kurš tādējādi šajā spēlē izcēlās divas reizes.

Tiesa, kopš 60.minūtes "Hoffenheim" spēlēja mazākumā.

F grupas kopvērtējumā līderei Mančestras "City" ir desmit punkti, kamēr pie septiņiem punktiem tikusi Lionas "Olympique". Piecus punktus savukārt iekrājusi "Šahtar", bet trīs ir "Hoffenheim" kontā.

Tikmēr no E grupas izkļūšanu nodrošinājusi nepārliecinoši sezonu sākusī "Bayern", kas otrdien savā laukumā ar 5:1 (3:0) sagrāva Portugāles klubu Lisabonas "Benfica" no Portugāles.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem iesita Arjens Robens un Roberts Levandovksis, bet vienu reizi izcēlās Franks Riberī.

Pirms tam otrdien iekļūšanu turnīra astotdaļfinālā pirmo reizi pēdējo 13 gadu laikā nodrošināja slavenais Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax", kas E apakšgrupas piektās kārtas mačā ar 2:0 (2:0) viesos pārspēja Atēnu AEK no Grieķijas.

Uzvarētāju labā divus vārtus otrajā puslaikā iesita Dušans Tadičs, bet pusi no otrā puslaika AEK pavadīja mazākumā.

Šajā spēlē gan neiztika bez incidenta, jo otrajā puslaikā viens no AEK līdzjutējiem iemeta "Ajax" atbalstītāju sektorā pudeli ar sprāgstošu šķidrumu, kas eksplodēja, ievainojot pāris Amsterdamas komandas fanus. Abu vienību līdzjutēji esot sadūrušies jau pirms spēles, bet Atēnu policija informējusi, ka slimnīcā pēc fanu nekārtībām pašlaik nonākuši 11 cilvēki.

E grupas kopvērtējuma vadībā ar 13 punktiem ir "Bayern", no kā divus punktus atpaliek "Ajax". Četri punkti tikmēr ir "Benfica" futbolistiem, bet bez punktiem ir AEK.

Tikmēr G grupā otrdien Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria" viesos ar 2:1 (0:1) pārspēja Krievijas klubu Maskavas CSKA. Čehijas komandas uzvara nodrošināja abām pārējām šīs grupas vienībām "Real" un "AS Roma" iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Otrdienas spēlē "Viktoria" otrajā puslaikā atspēlēja divu vārtu deficītu, bet uzvaru viesiem no Čehijas 81.minūtē nodrošināja Lukāšs Hejda.

Tikmēr otrā grupas mačā "Real" izbraukumā ar 2:0 (0:0) uzveica "AS Roma", pa vārtiem otrajā puslaikā gūstot Geretam Beilam un Lukasam.

Madrides klubs ar 12 punktiem tagad atrodas grupas vadībā, kamēr "AS Roma" ir par trim punktiem mazāk. Tikmēr "Viktoria" un CSKA iekrājušas četrus punktus.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu