Latvijas izlasei mačā ar Melnkalni nevarēs palīdzēt Zaķis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ronalds Zaķis
Ronalds Zaķis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei ceturtdien gaidāmajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē ar Melnkalni nevarēs palīdzēt centra spēlētājs Ronalds Zaķis, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Zaķim kājas savainojums neļauj treniņā darboties ar pilnu jaudu, tāpēc viņš ceturtdien nevarēs doties laukumā.

Pirmo reizi oficiālā spēlē valstsvienības pieteikumā iekļauti septembrī pārbaudes mačos debitējušais uzbrucējs Artūrs Strautiņš, kā arī saspēles vadītājs Mārcis Vītols, kurš Latvijas galvenajā komandā piedalās pirmo reizi.

"Latvijas valstsvienība ir pilnā 12 spēlētāju sastāvā un ceturtdien izies laukumā cīnīties par uzvaru. "Garā gala" spēlētājiem ir gan pieredze, gan motivācija – ir ko likt pretī melnkalniešu spēka uzbrucējiem un centriem. Treniņos salikām taktiskos akcentus un centāmies atjaunot vai iedibināt saiknes starp spēlētājiem. Laika bija maz, lai noslīpētu nianses, tāpēc īpaša nozīme būs noskaņojumam un raksturam visu 40 minūšu garumā," LBS citē komandas galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto.

 

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā. No Eiropas ceļazīmes nodrošinājušas Čehija, Vācija, Grieķija un Lietuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu