Latvijas florbolisti sāks cīņu pasaules čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas florbola izlases spēlētājs Andris Rajeckis
Latvijas florbola izlases spēlētājs Andris Rajeckis Foto: Zane Bitere/LETA

Somijas speciālista Arto Rīhimeki vadītā Latvijas vīriešu florbola izlase sestdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā uzsāks cīņu pasaules čempionātā, turnīra pirmajā spēlē laukumā tiekoties ar Šveices valstsvienību. Mača sākums plkst. 12.50 un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Latvijas Florbola savienības paziņojumā norādīts, ka komandas mērķis ir atgūt sev vietu pasaules spēcīgāko valstsvienību sešiniekā (patlaban 7. vieta pasaules rangā), kā arī mēģināt pārsteigt kādu no Top 4 valstu izlasēm (Somija, Zviedrija, Šveice un Čehija).

Pasaules čempionātā startēs 16 valstu izlases, kas, ņemot vērā Starptautiskās florbola federācijas (IFF) rangu, sadalītas divos ešelonos. Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupas.

Divas A un B apakšgrupu labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle attiecīgi ar D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlase turnīru sāks A apakšgrupā - kopā ar Čehijas, Šveices un Vācijas komandām. B apakšgrupā spēlēs Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas izlases.

C grupā cīnīsies Taizemes, Polijas, Igaunijas, Austrālijas valstsvienības, bet D grupā - Japānas, Singapūras, Slovākijas un Kanādas izlases.

Visas trīs apakšgrupas spēles Latvijas izlase aizvadīs turnīra pirmajās trijās dienās:

  • sestdien, 1. decembrī, pulksten 12.50 Latvija - Šveice;
  • svētdien, 2. decembrī, pulksten 17.50 Latvija - Čehija;
  • pirmdien, 3. decembrī, pulksten 13.35 Latvija - Vācija.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Rīgā, Latvijas izlase aizvadīja savu līdz šim neveiksmīgāko tāda līmeņa turnīru, ierindojoties vien 10. vietā.

Latvieši, kuri piedalījušies visos 11 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, līdz tam nekad nebija ierindojušies zemāk par 9. pozīciju, bet četras reizes (2006., 2008., 2010. un 2014. gadā) mūsējie bija spējuši izcīnīt augsto 5. vietu.

Latvijas Florbola savienība vēsta, ka 6. vieta tiks uzskatīta par labu rezultātu, 5. vieta - par ļoti labu, bet jebkura augstāka pozīcija - par izcilu.

Latvijas izlases galvenā trenera Arto Rīhimeki vadītās valstsvienības modelī vislielākā pārstāvniecība ir no Latvijas pašreizējās čempionvienības Ulbrokas "Betsafe Oxdog" - pieci spēlētāji.

Pa trim florbolistiem ir no komandām "Lielvārde/Fat Pipe" un "Lekrings" (Cēsis), divi ir no "Talsu NSS/Krauzers" un Stalbes "Pārgaujas", bet pa vienam no "Ķekavas", no Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" un Kocēnu "Rubenes".

Vēl divi florbolisti spēlē ārzemēs - Morics Krūmiņš Somijā, bet Andris Rajeckis Šveicē.

Pieciem Latvijas florbolistiem šī būs debija tāda līmeņa turnīrā - Edžum Ceriņam, Klāvam Jansonam, Ivaram Dišereitam, Kārlim Jānim Petrovskim un Gvido Laugam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu