Recepte siltākiem ziemas vakariem

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Turīnas "Juventus" futbolisti
Turīnas "Juventus" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī Latvijas futbola izlases spēles izspēlētas, Virslīgas čempioni noskaidroti, šis sporta veids no mūsu prātiem un TV ekrāniem nav pazudis. Aukstos ziemas vakaros nekas nesilda tā kā savas mīļākās futbola komandas uzvara. Uzrunājām Latvijas lielākā sporta totalizatora "Optibet" vadītāju Daini Niedru, lai noskaidrotu, kas mūsu sirdis varēs iepriecināt šajā nedēļas nogalē.

Kamēr mums aiz loga ir ziema un sociālie tīkli pārpildīti ar sniegotām bildēm, citviet Eiropā daži puiši joprojām spēlē bumbu uz zaļiem laukumiem. Lai arī mūsu pašu #11vilki FIFA pasaules rangā ir ierindojušies 132. pozīcijā, sporta karalis futbols turpina savu triumfu pārējā pasaules daļā, priecējot fanus ar aizraujošiem mačiem. Šajā nedēļas nogalē ar atvērtu sirdi un gaišām domām sagaidīsim ne tikai Pirmo adventi, bet arī virkni interesantu futbola spēļu.

Eiropas futbola kalendārs šai nedēļas nogalei ir aizpildīts, un sev interesējošu spēli atradīs pat cimperlīgākais sporta fans. Vēlos izcelt sešus komandu mačus, katru no savas līgas, kuru iznākumiem ir vērts sekot līdzi - ja ne klātienē, tad vismaz translācijā.

Futbola pēcpusdienu sestdien ieskandinās Vācijas Bundeslīga, kad plkst. 16:30 laukumā tiksies Brēmenes "Werder" pret Minhenes "Bayern". Septiņus gadus šajā duelī dominēja "Bayern", izcīnot 14 uzvaras pēc kārtas, un arī šoreiz par spēles favorītu tiek uzskatīts tieši Minhenes klubs. Turklāt 12 spēlēs no 14 Minhene uzveica savus pretiniekus ar vismaz 2 vārtu pārsvaru. Tomēr vācu superklubam "Bayern" šī ir sliktākā sezona pēdējo 7 gadu laikā, tā ar 9 punktiem atpaliek no līderiem Dortmundes "Borussia". To, vai šos apstākļus izmantos "Werder" un pārtrauks zaudējumu sēriju, uzzināsim sestdien. Pagaidām analītiķu prognozēs "Werder" ir tikai 15% iespējamība uzvarēt, kamēr "Bayern" - 70%.

No Vācijas dodamies uz siltāku zemi - Itāliju, kur A sērijā plkst. 18:00 par uzvaru cīņu sāks ACF "Fiorentina" un pašreizējie čempioni Turīnas "Juventus". Lai arī mājinieki nav uzvarējuši nevienā līgas spēlē kopš oktobra, "Fiorentina" tikai ar 2 punktiem atpaliek no līgas TOP 6 komandām. Turklāt šai komandai vēl joprojām ir otrā labākā aizsardzība A sērijā.

Savukārt Turīnas "Juventus" ir uzvarējuši visās sešās izbraukuma spēlēs līdz šim, mača laikā vidēji gūstot 2.15 vārtus. Šīs sezonas laikā A sērijā "Juventus" ir izcīnījuši 11 uzvaras no 13 spēlēm. Viesu iespējamību uzvarēt vērtēju ar 62%, bet mājinieku "Fiorentina" izredzes uz uzvaru ir 18%.

Saldais ēdiens sestdienas vakaram turpat Itālijas kaimiņos - Madrides "Real" pret "Valencia". Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā Madrides "Real" ieņem 6. pozīciju, kamēr "Valencia" atrodas 11. vietā. Lai arī savstarpējās tikšanās reizēs ir gājis visādi - gan neizšķirts, gan pa uzvarai katrai komandai -, par mača favorītu izvirzu Madrides "Real". Prognozēju, ka komandai ar zvaigžņotu sastāvu ir 68% iespējamība svinēt uzvaru, kamēr pretiniekiem tikai 16% iespējamība uzvarēt. Lai noskaidrotu, vai manas prognozes piepildās, lieku atgādinājumu par spēli uz sestdienas plkst. 21:45.

Ja neviena no sestdienas spēlēm nav uzrunājusi jūsu sirdis, mēģināšu ieintriģēt ar svētdienas mačiem. Anglijas Premjerlīgā plkst. 16:05 gaidāms Ziemeļlondonas derbijs - "Arsenal" pret savu sīkstāko konkurentu "Tottenham Hotspur". Lai arī Premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ar 3 punktu pārsvaru augstākā pozīcijā ierindojas "Tottenham", par šā mača favorītu ar nelielu pārsvaru tiek uzskatīts "Arsenal". Bukmeikeru prognozēs "Arsenal" tiek paredzēta 40% iespējamība uzvarēt, turpretī "Tottenham" - 37% iespējamība. Skaidrs ir viens - likmes uz maču ir augstas, uzvarēt var jebkurš, un šī būs acīm baudāma cīņa par cieņu un godu.

Ja ar vienu derbiju nepietiek, tad plkst. 18:00 sekojiet līdzi Maskavas "Spartak" - Maskavas "Lokomotiv" cīņai. Arī šeit uz spēles likta pilsētas slava un gods, un arī šīs spēles rezultātu ir grūti prognozēt. Iepriekšējās divās tikšanās reizēs rezultāts bija neizšķirts, taču, analizējot katras komandas atsevišķo sniegumu sezonas laikā, par dueļa favorīti tiek uzskatīta Maskavas "Spartak" (41% iespējamība uzvarēt). Saprotams, ka "Lokomotiv" nepadosies bez cīņas - šīs komandas iespēju uzvarēt vērtēju ar 34%.

Brīvdienas noslēgs karstasinīgie franči, kad uz zaļā seguma kāps 1. līgas komandas "Girondins de Bordeaux" - "Paris Saint Germain" (PSG). Vēl pirms pāris dienām visos sporta ziņu virsrakstos lasījām par PSG nozīmīgo uzvaru pār "Liverpool". Pašpārliecinātība, ticība saviem spēkiem un spēcīgs sastāvs - vieni no daudzajiem iemesliem, kāpēc PSG ir šī dueļa favorīts. Francijas čempionātā PSG pašreiz ieņem 1. vietu, kamēr viņu pretinieki atpūšas kaut kur 12. vietā. Iesaku skatīties spēli, ja vēlaties redzēt skaistus vārtus un vieglu uzvaru. Bet, protams, brīnumi notiek - “Bordeaux” tomēr ir apmēram 11% iespējamība uzvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu