Vecvagars: Situācija grupā ir ļoti sarežģīta

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: Sintija Zandersone/LETA

2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I apakšgrupas tabulā situācija ir sarežģīta, taču, pirms cerēt uz konkurentu neveiksmēm, Latvijas izlasei svētdien izbraukumā jāuzvar Slovēnija, uzsver komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

 

I apakšgrupā Turcijai un Spānijai ir 7 uzvaras 9 spēlēs, tikmēr Melnkalnei, Latvijai un Ukrainai katrai ir 5 panākumi 9 mačos, bet Slovēnija ar 7 zaudējumiem vairs nevar kvalificēties Pasaules kausa izcīņai. Tajā iekļūs trīs labākās komandas no šīs grupas. 

"Situācija grupā ir ļoti sarežģīta, to būtiski ietekmēs katras spēles rezultāts. Taču, pirms cerēt uz konkurentu neveiksmēm, vispirms jāizdara savs darbs - jāuzvar Ļubļanā," Latvijas Basketbola savienības (LBS) paziņojumā citēts Vecvagars.

Piektdien treniņā komandai pievienojās Dairis Bertāns, kuru Milānas klubs atbrīvoja uz svētdien gaidāmo spēli, kā arī Ronalds Zaķis, toties ceturtdien spēlē gūtā savainojuma dēļ no ierindas izgājis Kaspars Bērziņš.

"Kaspara Bērziņa savainojums ir nopietns un tas ir nepatīkams pārsteigums. Labi, ka atpūtas dienas gājušas labumā Ronaldam Zaķim, kurš piektdien trenējās un varēs doties līdz uz spēli Slovēnijā. Viena izmaiņa būs arī ārējā līnijā - pēc ceturtdien Kauņā notikušās Eirolīgas spēles mums pievienojies Dairis Bertāns, kurš divpadsmitniekā aizstās Mārci Vītolu," norādīja Latvijas izlases galvenais treneris.

"Ceturtdien notikušās spēles Ukraina - Slovēnija iznākums (82:54) rada mānīgu priekšstatu par Slovēnijas izlases varēšanu. Ukraiņi ļoti jaudīgi sāka, labi trāpīja tālmetienus un guva daudz vieglos punktus ātrajās pārejās. Pēc pirmajām neveiksmēm slovēņi spēja atgūties, taču mājinieki nospēlēja ļoti stabili, neļaujot panākt lūzumu un atvēsinot pretinieku entuziasmu. Skaidrs, ka savā laukumā Slovēnijas basketbolistiem motivācija būs daudz augstākā līmenī, turklāt labiem basketbolistiem parasti nemēdz būt divas neveiksmīgas spēles pēc kārtas. Jābūt gataviem nopietnai cīņai," teica Vecvagars.

Cīņa pret Slovēniju svētdien sāksies plkst. 18.00 pēc Latvijas laika. Pirmā apļa spēlē Latvijas basketbolisti Rīgā uzvarēja ar rezultātu 85:74.

"Mūsu uzdevums - saglabājot Rīgā nodemonstrēto cīņassparu, jāizlabo pieļautās kļūdas. Pirmkārt, tas attiecas uz cīņu par atlēkušajām bumbām, kurā jāpiedalās visam piecniekam. Visi var spēlēt labāk un centīsies to izdarīt," uzvēra Latvijas izlases stūrmanis.

Nākamais izlašu pārtraukums būs pēc nepilniem trim mēnešiem. 22. februārī Latvijas basketbolisti savā laukumā uzņems Spāniju, bet 25. februārī kvalifikācijas cikls noslēgsies ar cīņu izbraukumā pret Melnkalni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu