Paziņots Latvijas handbola izlases sastāvs Rīgas domes kausa izcīņai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases handbolisti
Latvijas izlases handbolisti Foto: Romualds Vambuts / handball.lv

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins nosaucis spēlētāju sastāvu Rīgas domes kausa izcīņai, kas tradicionāli notiek decembra izskaņā, un šogad bez turnīrā piedalīsies arī Ēģipte, Beļģija un Ukraina, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Ikgadējais Rīgas domes kauss handbolā šogad norisināsies no 27. līdz 29. decembrim. Mājiniece Latvija turnīrā uzvarējusi deviņas reizes, pēdējo no tām - 2014.gadā. Savukārt pērn Latvija ierindojās trešajā vietā.

Visas šogad uzaicinātās izlases Rīgas domes kausā iepriekš jau vairākkārt piedalījušās. Biežākā viešņa bijusi Ukraina, kas uzvarēja 2007. un 2009.gadā, bet 1997. un 2010.gadā ierindojās trešajā vietā.

Pēdējos trijos gados Rīgā viesojusies Ēģipte, kas 2015.gadā ieņēma ceturto vietu, 2016.gadā bija otrā, bet pērn turnīrā triumfēja. Savukārt Beļģija 2004.gadā izcīnīja otro vietu, bet 2009.gadā – ceturto.

Ar Ukrainu Latvijas valstsvienība, nebūdama spēcīgākajā sastāvā, jūnijā spēkojās turnīrā "Adriatic Cup", piekāpjoties ar 22:29.

Ar Ēģipti pēdējos trijos gados Rīgas domes kausā punkti dalīti uz pusēm (26:26, 20:30, 29:24). Pret Beļģiju 2011.gadā tika spēlēts pasaules čempionāta kvalifikācijā, abas reizes oponentus pieveicot - 32:28, 36:29.

"Decembrī būs Rīgas Domes kausa izcīņa, bet citām spēlēm gluži vienkārši nav laika, jo notiek čempionātu spēles. Vēl uz papīra neesmu salicis sastāvu turnīram decembrī, bet, visticamāk, visu spēcīgāko sastāvu nesavāksim," paziņojumā citēts Uščins.

"Došu vairāk iespēju otrajiem numuriem, lai viņi iegūst pārliecību, ka var palīdzēt izlasei un ir tai vajadzīgi. Jāpadomā, kas Aivim Jurdžam ir gatavs dot desmit minūšu atpūtu, labajā malā ir jautājumi. Pievērsīšu vairāk uzmanības šādām lietām," izteicās Latvijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (OHV Aurich, Vācija)

Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Rihards Leja (Celtnieks Rīga)

Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Toms Lielais (HG Saarlouis, Vācija), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Emīls Kurzemnieks (Afturelding, Islande)

Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija)

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)

Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (HC Kehra, Igaunija)

Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Antons Šuleiko (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols)

Spēļu kalendārs:

  • 27.12, plkst. 18:00, Ukraina - Ēģipte
  • 27.12, plkst. 20:00, Latvija - Beļģija
  • 28.12, plkst. 18:00, Ēģipte - Beļģija
  • 28.12, plkst. 20:00, Latvija - Ukraina
  • 29.12, plkst. 10:00, Beļģija - Ukraina
  • 29.12, plkst. 12:00, Latvija - Ēģipte
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu