IBU par antidopinga pārkāpumiem apsūdz četrus Krievijas biatlonistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jevgeņijs Ustjugovs
Jevgeņijs Ustjugovs Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem izvirzījusi apsūdzības četriem Krievijas biatlonistiem, vēsta IBU.

Pārkāpumos apsūdzēti olimpiskie čempioni Jevgēņijs Ustjugovs un Svetlana Sļepcova, kā arī Aleksandrs Čerņiševs un Aleksandrs Pečeņkins.

Pečeņkins ir vienīgais no šīs četrotnes, kurš vēl turpina savu karjeru, un viņam piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

Apsūdzības izvirzītas, ņemot vērā informāciju, kas bijusi Maskavas antidopinga laboratorijas datu bāzē. Lēmums balstīts uz paraugiem, kas nodoti laika posmā no 2012. līdz 2015.gadam, un tā pieņemšanai ņemti vērā arī pierādījumu, kas minēti Ričarda Maklarena ziņojumā.

Sportistiem būs jāsniedz savas liecības IBU antidopinga komisijai.

Ustjugovs 2010.gadā Vankūverā kļuva par olimpisko čempionu mastu startā, bet četrus gadus vēlāk Sočos izcīnīja zeltu. Savukārt Sļepcova par olimpisko čempioni kļuva 2010.gadā stafetes sacensībās.

Pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm pasaules sporta sabiedrību satricināja skaļš Krievijas dopinga skandāls, jo Krievija tika vainota valsts iestāžu atbalstītas dopinga programmas izveidē.

Vairākiem Krievijas sportistiem tika atņemtas Sočos izcīnītās medaļas, savukārt šī gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs Krievija startēja zem neitrāla karoga kā "Olimpisko atlētu no Krievijas" komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu