Basketbola izlases ceļš uz Ķīnu turpinās Slovēnijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Ļubļanā aizvadīs 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas I apakšgrupas spēli pret Eiropas čempioni Slovēniju. Cīņas sākums paredzēts plkst. 18.00 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlase ceturtdien Rīgā ar rezultātu 75:84 piekāpās Melnkalnei, savukārt Slovēnija izbraukumā ar 54:82 atzina Ukrainas pārākumu un zaudēja pat teorētiskas izredzes kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, kas nākamgad notiks Ķīnā.

 

Pasaules kausa izcīņai kvalificēsies trīs labākās komandas no šīs grupas.

Latvijas izlase septembrī savā laukumā uzveica Slovēnijas basketbolistus ar 85:74, taču toreiz panākumu lielā mērā kaldināja Jānis Timma (18 punkti + 12 atlēkušās bumbas) un Jānis Strēlnieks (18+10 rezultatīvas piespēles), kuri šoreiz ir aizņemti klubā un valstsvienībai nevar palīdzēt.

Salīdzinājumā ar spēli pret Melnkalni, komandas sastāvā notikušas ievērojamas izmaiņas. Ceturtdien traumu guva Kaspars Bērziņš, kuram veiks operāciju, tāpēc viņa vietā spēlei pret Slovēniju sastāvā iekļauts Ronalds Zaķis.

Piektdien komandai pievienojās Dairis Bertāns, aizstājot saspēles vadītāju Mārci Vītolu, kurš ceturtdien piedzīvoja debiju Latvijas izlases rindās. Bertāns ceturtdien nevarēja palīdzēt valstsvienībai, jo viņam bija ULEB Eirolīgas spēle kluba rindās.

"Kaspara Bērziņa savainojums ir nopietns un tas ir nepatīkams pārsteigums. Labi, ka atpūtas dienas gājušas labumā Ronaldam Zaķim, kurš piektdien trenējās un varēs doties līdz uz spēli Slovēnijā. Viena izmaiņa būs arī ārējā līnijā - pēc ceturtdien Kauņā notikušās Eirolīgas spēles mums pievienojies Dairis Bertāns, kurš divpadsmitniekā aizstās Mārci Vītolu," norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

"Ceturtdien notikušās spēles Ukraina - Slovēnija iznākums (82:54) rada mānīgu priekšstatu par Slovēnijas izlases varēšanu. Ukraiņi ļoti jaudīgi sāka, labi trāpīja tālmetienus un guva daudz vieglos punktus ātrajās pārejās. Pēc pirmajām neveiksmēm slovēņi spēja atgūties, taču mājinieki nospēlēja ļoti stabili, neļaujot panākt lūzumu un atvēsinot pretinieku entuziasmu. Skaidrs, ka savā laukumā Slovēnijas basketbolistiem motivācija būs daudz augstākā līmenī, turklāt labiem basketbolistiem parasti nemēdz būt divas neveiksmīgas spēles pēc kārtas. Jābūt gataviem nopietnai cīņai," teica Vecvagars.

"Mūsu uzdevums - saglabājot Rīgā nodemonstrēto cīņassparu, jāizlabo pieļautās kļūdas. Pirmkārt, tas attiecas uz cīņu par atlēkušajām bumbām, kurā jāpiedalās visam piecniekam. Visi var spēlēt labāk un centīsies to izdarīt," uzvēra Latvijas izlases stūrmanis.

"Slovēnija būs pilnīgi savādāka komanda. Mums jāizlabo savas kļūdas un jācenšas pacietīgāk nospēlēt. Kopā esam tikai pāris dienas, visam īsā laikā jāiziet cauri, jāsaliek kopā mazās nianses," teica Mārtiņš Meiers, kurš ceturtdien pret Melnkalni guva 27 punktus, aizvadot savas karjeras rezultatīvāko spēli Latvijas izlases sastāvā.

Slovēnijai ir nopietnas sastāva problēmas. Tās rindās vairs nav arī Madrides "Real" naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs, kurš pēc pirmā mača ar Latviju paziņoja par karjeras beigšanu Slovēnijas valstsvienībā. 

Nākamais izlašu pārtraukums būs pēc nepilniem trim mēnešiem. 22. februārī Latvijas basketbolisti savā laukumā uzņems Spāniju, bet 25. februārī kvalifikācijas cikls noslēgsies ar cīņu izbraukumā pret Melnkalni.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā no 31. augusta līdz 15. septembrim.

No Eiropas zonas tiek sadalītas 12 ceļazīmes, no kurām piecas jau ir izcīnītas - tiesības nākamgad piedalīties Pasaules kausā nopelnījuši Čehijas, Vācijas, Grieķijas, Francijas un Lietuvas basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu