Spāņu futbolists Vilja atkal kļūst par Injestas komandas biedru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Davids Vilja
Davids Vilja Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamais Spānijas futbola uzbrucējs Davids Vilja atkal kļuvis par leģendārā pussarga Andresa Injestas komandas biedru un pievienojies Japānas klubam Kobes "Vissel".

36 gadus vecais Vilja atstājis ASV klubu "New York City", kurā pavadīja četras sezonas, to laikā 124 spēlēs gūstot 80 vārtus.

Pēc Ņujorkas atstāšanas Vilja sestdien paziņoja, ka pievienojies "Vissel" komandai. Šajā Japānas vienībā spēlē tādi futbolisti kā Lukašs Podoļskis un Injesta, ar kuru Vilja laikā no 2010. līdz 2013.gadam spēlēja Spānijas grandā "Barcelona".

Injesta uz "Vissel" pārcēlās maijā pirms Pasaules kausa, kurā noslēdza savu karjeru Spānijas izlasē.

Pirms došanās uz ASV Vilja pēlēja Spānijas klubā Madrides "Atletico", palīdzot vienībai pirmo reizi kopš 1996.gada triumfēt valsts čempionātā. Savas karjeras laikā viņš iepriekš bija pārstāvējis tikai spāņu komandas, spēlējot ne tikai "Barcelona", bet arī "Valencia" rindās.

Vilja savas karjeras laikā trīs reizes triumfējis Spānijas čempionātā, tikpat reižu arī Karaļa kausa izcīņā, bet vienreiz viņš virs galvas cēlis UEFA Čempionu līgas trofeju.

Vilja Spānijas izlasē piedalījies 98 mačos, kuru laikā guvis 59 vārtus, kas ir visu laiku labākais rādītājs valstsvienībā.

Kopā ar Spānijas izlasi Vilja 2008.gadā kļuvis par Eiropas čempionu, bet divus gadus vēlāk viņš izcīnīja Pasaules kausu. Savukārt Spānijas uzvarēto 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīru viņš savainojuma dēļ bija spiests izlaist.

Par spīti pāris spožiem vārdiem komandas sastāvā, "Vissel" šogad Japānas augstākajā līgā ierindojās desmitajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu