Boksa milžu cīņā Vailders cīnās neizšķirti ar Fjūriju (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taisons Fjūrijs (no kreisās) un Deontejs Vailders
Taisons Fjūrijs (no kreisās) un Deontejs Vailders Foto: Reuters/ScanPix

Viena no gada gaidītākajām boksa cīņām Losandželosas "Staples Center" svētdienas rītā (Latvijas laiks) noslēgusies neizšķirti. Amerikāņu smagsvars Deontejs Vailders cīņā pret britu Taisonu Fjūriju aizstāvēja savu WBC pasaules čempiona jostu, jo tiesneši lēma, ka duelis aizritēja līdzvērtīgi, nevienam no bokseriem nespējot apliecināt savu pārākumu. 

Tiesneši 12 raundu cīņu vērtēja neizšķirti pēc punktiem - 115:111, 110:114, 113:113.

Vailders gan divreiz savu sāncensi aizsūtīja nokdaunā - devītajā un 12. raundā. Īpaši smagi Fjūrijam tas izskatījās tieši pēdējā raundā, bet viņš spēja piecelties un turpināt cīņu. 

Par cīņas favorītu tika uzskatīts Vailders.

"Vailders mani divreiz aizsūtīja nokdaunā, taču ticu, ka es biju uzvarētājs," pēc cīņas sacensību organizatoriem sacīja Fjūrijs.

2015. gadā Fjūrijs uzveica slaveno Ukrainas bokseri Vladimiru Kļičko, iegūstot savā īpašumā WBA "Super", IBF, WBO un IBO pasaules čempiona jostas. 

Pēc šīs uzvaras Fjūrija karjerā bija liela lejupslīde, jo viņam bija problēmas ar alkoholu un narkotikām, kas noveda līdz depresijai.

Savas karjeras laikā 30 gadus vecais Fjūrijs karjerā izcīnījis 27 uzvaras (19 nokauti), piedzīvojis vienu neizšķirtu, bet zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis. 

Arī 33 gadus vecais Vailders zaudējumu vēl nav cietis. Viņš ir ticis pie 40 uzvarām, 39 no tām izcīnot ar nokautu. Tagad savā cīņu statistikā amerikānim viens neizšķirts. 

Bokseru statistika pirms cīņas

 
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu