"Mogo" hokejisti OHL grandu cīņu apspēlē "Kurbadu"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romāns Kokšarovs

Savā starpā tiekoties diviem "Optibet" Hokeja līgas (OHL) vadošajiem klubiem, "Mogo" sestdien savā laukumā ar 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) apspēlēja pēdējo divu gadu Latvijas čempionu "Kurbadu".

(Papildināts no 6.rindkopas.)

Svarīgo panākumu "Mogo" gan nodrošināja vien noslēdzošajā periodā, bet pirms tam rezultāts ilgu laiku bija 1:0, kad 15.minūtē rezultātu atklāja Kaspars Saulietis. Pēcāk neviena no vienībām vārtus neguva ilgu laiku, tomēr trešajā trešdaļā mājinieki parūpējās par ofensīvu, jo 46. un 47.minūtē pa vārtiem guva Ronalds Cinks un Artjoms Pankevičs.

Turpinājumā čempioniem "Kurbads" tā arī neizdevās atspēlēties, bet galarezultātu priekšpēdējā minūtē uzstādīja Andris Siksnis.

Vēl vienā sestdienas OHL mačā drošu uzvaru izcīnīja "Prizma", kas savā laukumā ar 6:2 (2:0, 1:0, 3:2) pieveica pastarīti "Lido".

Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Aleksejs Širokovs, Sandis Grīnbergs, Miks Lipsbergs un Krists Apsītis, kamēr Maksims Širokovs veica trīs rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā sestdienas mačā valsts vicečempione "Zemgale"/"Latvijas Lauksaimniecības universitāte" izbraukumā ar 3:2 (3:1, 0:1, 0:0) pieveica "Liepāju".

Jau pirmo septiņu minūšu laikā Ivans Ribčiks un Kristaps Millers izvirzīja Jelgavas komandu vadībā ar 2:0, bet Roberts Lipsbergs 13.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Tiesa, dažas minūtes vēlāk Māris Miezis atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu viesiem.

Lai arī "Liepājas" hokejists Romāns Ņekļudovs vēl otrajā trešdaļā atkal rezultāta starpību padarīja minimālu, vārti šajā mačā vairs netika gūti.

OHL kopvērtējumā pa 44 punktiem ir "Mogo" un "Prizmas" komandām, kas aizvadījušas attiecīgi 18 un 20 mačus. Aiz abām vadošajām komandām ar 33 punktiem 19 mačos ir "Kurbads", bet pirmo četrinieku ar 30 punktiem noslēdz "Zemgale"/LLU, kam ar 28 punktiem 18 mačos seko Hokeja skola "Rīga". Sestā ar 13 punktiem 19 cīņās ir "Liepāja", kamēr trīs punkti 17 spēlēs ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu