Latvijas kamaniņu braucēji izcīna piekto vietu sezonas pirmajās PK stafetes sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu stafetes komanda ar Elīzu Cauci, Kristeru Aparjodu un divnieku ekipāžu Andri un Juri Šiciem sastāvā sestdien olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa otrajā posmā.

Tikmēr sezonas pirmajās stafetes sacensībās starp desmit komandām uzvaru guva Krievija ar Tatjanu Ivanovu, Semjonu Pavļučenko un divnieku Vsevolodu Kaškinu un Konstantīnu Koršunovu. Viņi par nepilnu sekundes desmitdaļu apsteidza Vāciju, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Kanāda.

Ceturtā bija Itālija, bet piektā - Latvija, kas uzvarētājiem piekāpās par 0,525 sekundēm.

Cauce savu braucienu veica ļoti pārliecinoši, tomēr Aparjods savā piegājienā nebija tik ātrs, turklāt arī Šici nespēja rezultātu nedaudz uzlabot, tāpēc no septiņām tobrīd startējušām komandām Latvija bija tikai trešā aiz līderes Krievijas un Itālijas.

No vēlāk startējušajām komandām Latviju apsteidza arī Kanāda un Vācija, kamēr Austrija negaidīti palika aizmugurē.

Pirms tam Cauce sestdien individuālajās sieviešu sacensībās izcīnīja dalītu ceturto vietu. Tikmēr talantīgā Kendija Aparjode bija septītajā pozīcijā, kamēr Ulla Zirne ierindojās 17.vietā.

Savukārt piektdien Latvijas vadošā kamaniņu sporta divnieku ekipāža brāļi Šici izcīnīja sesto vietu. Tikmēr otra Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri pirms nedēļas pirmajā Pasaules kausa posmā bija ceturtie, piektdien bija 11.vietā.

Vīriešu vieninieku konkurencē Latvijas kamaniņu braucējiem gan tik sekmīgi neklājās, jo talantīgais Kristers Aparjods ierindojās 17.vietā. Tāpat kā pirms nedēļas arī šoreiz 20.vieta bija Ināram Kivleniekam, bet tikai 31.pozīcijā ierindojās Riks Kristens Rozītis.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu