Gorkšs: Grupā nav daudz zvaigžņu, nav nāciju, kur futbols ir reliģijas vietā (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs norāda, ka Latvijas valstsvienības apakšgrupā 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā nav daudz zvaigžņu un tas spēlētājiem palīdzēs fokusēties uz pašu galveno - uz futbolu. 

"Pirms izlozes man vēlēja veiksmi. Vai šī ir veiksme vai neveiksme, grūti teikt," savā "Instagram" profilā raksta Gorkšs. "Cerēt, ka kvalificēsimies automātiski izlozes rezultātā, būtu tāpat kā izstumt pavasarī traktoru lauka malā un uzskatīt, ka lauks jau uzarts. Šī ir grupa, kur spēlētāju prātus pārlieku nenodarbinās dilemma, ar kuru spēlētāju pēc spēles mainīties ar krekliem. Nav daudz zvaigžņu, nav nāciju, kur futbols ir reliģijas vietā."

Latvijas komanda spēlēs vienā apakšgrupā ar Poliju, Austriju, Izraēlu, Slovēniju un Maķedoniju.

"Šis būs liels izaicinājums mums visiem. Mums - organizējot spēles un cenšoties piepildīt tribīnes, jo to mūsu vietā neizdarīs skaļi pretinieku komandu uzvārdi un viņu sasniegumi. Līdzjutējiem - ierodoties stadionos, lai atbalstītu Latvijas izlasi. Tieši Latvijas izlasi, nevis kādu pretinieku komandā spēlējošu superzvaigzni ar cerību, ka tā viņiem uzsmaidīs. Un visbeidzot - pašiem spēlētājiem, izejot laukumā, kur motivācija atdot visus spēkus Latvijas izlases labā slēpsies nevis pretinieku komandā, bet gan lepnumā par iespēju pārstāvēt savu valsti futbola laukumā. Šī grupa mums palīdzēs fokusēties uz pašu galveno - uz futbolu," norāda LFF prezidents. 

"Mūsos visos ir vieta futbolam. Esmu par to pārliecināts. Gribu, lai cilvēki Latvijā iemīl šo pašu skaistāko spēli. Es gribu, lai cilvēki nāk un atbalsta mūsu izlasi stadionos," viņš raksta. 

Pēdējā laikā Latvijas izlase demonstrē bālu sniegumu. UEFA Nācijas līgas D divīzijas pirmo grupu tā noslēdza priekšpēdējā vietā. Sešās spēlēs netika izcīnīta neviena uzvara.

"Es gribu, lai mēs visi lepotos ar mūsu nacionālo izlasi nevis rezultātu dēļ, bet gan dēļ attieksmes un vērtībām, kuras mēs parādām un popularizējam ikdienā un uz laukuma. Un, visbeidzot, es gribu, lai katrs, kurš iziet laukumā Latvijas izlases kreklā, saprot, kāda privilēģija un atbildība gulstas uz viņa pleciem, pārstāvot savu valsti visas pasaules priekšā. Tāpēc es uzskatu, ka mums ir paveicies," uzskata Gorkšs, kurš pats savulaik bija izlases kapteinis. "Paveicies, ka mums ir iespēja nodarboties ar lietu, kuru mēs visvairāk mīlam. Kur futbols mums piedāvā tik daudzas un dažādas iespējas, kā realizēt sevi. Izloze, tā ir bērnišķa spēle. Maza adrenalīna deva, kur uz mirkli liekas, ka bumbiņas stikla traukā izdarīs kaut ko mūsu vietā. Adrenalīns pāriet ātri, bet jādara būs mums."

Latvijas izlase spēlēs G apakšgrupā. 

Kvalifikācijas turnīra spēles risināsies 2019. gadā no marta līdz novembrim. Katras apakšgrupas divas labākās komandas automātiski iekļūs "Euro 2020" finālturnīrā, kas paredzēts 2020. gada jūnijā un jūlijā divpadsmit pilsētās/stadionos visā Eiropā.

Atlikušās četras vietas finālturnīrā tiks noteiktas izslēgšanas spēlēs, kurās sacentīsies UEFA Nāciju līgas 16 apakšgrupu uzvarētāji (katras divīzijas četru grupu pirmo vietu ieguvēji) vai arī nākamā labākā komanda pēc reitinga savā divīzijā vai nākamajā divīzijā pēc kopējā UEFA Nāciju līgas reitinga.

UEFA EURO 2020 izspēles spēļu kalendārie datumi

  • 1. spēļu diena: 2019. gada 21. – 23. marts
  • 2. spēļu diena: 2019. gada 24. – 26. marts
  • (UEFA Nāciju līgas pusfināli: 2019. gada 5. un 6. jūnijs)
  • 3. spēļu diena: 2019. gada 7. - 8. jūnijs
  • (UEFA Nāciju līgas fināls/spēle par 3. vietu: 2019. gada 9. jūnijs)
  • 4. spēļu diena: 2019. gada 10. - 11. jūnijs
  • 5. spēļu diena: 2019. gada 5. - 7. septembris
  • 6. spēļu diena: 2019. gada 8. - 10. septembris
  • 7. spēļu diena: 2019. gada 10. - 12. oktobris
  • 8. spēļu diena: 2019. gada 13. - 15. oktobris
  • 9. spēļu diena: 2019. gada 14. - 16. novembris
  • 10. spēļu diena: 2019. gada 17. - 19. novembris
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu