TOP notikumi Latvijas sportā 2018.gadā (1)

Daži no 2018.gada Latvijas spilgtāko sporta mirkļu autoriem - tenisiste Anastasija Sevastova, bobsleja divnieku ekipāža Oskars Melbārdis un Jānis Strenga, kā arī bokseris Mairis Briedis. Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2018.gads Latvijas sportā bija krāšņs, tomēr arī ne tik daudz spilgtiem panākumiem pārbagāts kā iepriekšējie. Lai gan gada lielāko daļu līdzjutēji nevarēja sekot līdzi Kristapa Porziņģa sniegumam basketbola laukumā, tomēr pozitīvas emocijas sagādāja Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu dalībnieki no Latvijas. Portāls TVNET piedāvā atskatīties uz dažiem no spilgtākajiem 2018.gada mirkļiem Latvijas sportā - ne visi ir tieši saistīti ar spožām uzvarām vai pat cīņām laukumos un stadionos.

 

 

Anastasijas Sevastovas lieliskā sezona, iekļūšana US Open pusfinālā

28 gadus vecā liepājniece šogad aizvadīja ļoti stabilu sezonu un pat gandrīz ielauzās pasaules labāko tenisistu saraksta desmitniekā. Jau otro gadu pēc kārtas spēlēja sezonas otrajā prestižākajā noslēguma turnīrā "Elite Trophy". Pagājušajā gadā Sevastova gadu noslēdza ranga 16.vietā, bet šobrīd ir 11.labākā pasaulē. Šogad pirmo reizi karjerā sasniedza viena no četru "Grand Slam" posmu pusfināliem - "US Open" sacensībās viņa zaudēja titulētajai Serēnai Viljamsai.

Sevastova šogad atguva arī Latvijas pirmās raketes godu un sekmīgi, plecu pie pleca ar Aļonu Ostapenko aizstāvēja valsts krāsas Federāciju kausā.

Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: DON EMMERT/AFP

Aļonas Ostapenko pusfināls Vimbldonā

Latvijas otrajai raketei dāmu tenisā Ostapenko šī sezona nebija tik spoža kā 2017.gadā, kad izdevās triumfēt "Grand Slam" kategorijas posmā, Francijas atklātajā čempionātā. Tomēr, tā nebija neapmierinoša. Daudzi varbūt pat vairs neatceras, ka martā Ostapenko tika līdz Maiami turnīra finālam, kur piekāpās mājiniecei Sloeinai Stīvensai. Ostapenko daudzos turnīros zaudēja jau pirmajā kārtā, arī Parīzē, kur bija jāaizstāv "French Open" tituls. Tomēr, slavenajā Vimbldonas turnīrā izdevās sasniegt pusfinālu. 2018.gadu Aļona noslēdz pasaules ranga 22.vietā. Sezonu pabeigt uz pozitīvas nots neļāva plaukstas locītavas savainojums. 

Aļona Ostapenko izspēles laikā.
Aļona Ostapenko izspēles laikā. Foto: AP/LETA

Oskara Melbārža un Jāņa Strengas olimpiskā bronza bobslejā divniekos

Olimpiskajā gadā visos gada topos un aptaujās parasti dominē olimpisko spēļu dalībnieki. Latvijai šoreiz ziemas spēlēs daudz nepiepildītu cerību, tomēr vienu medaļu izdevās izcīnīt. To paveica Oskara Melbārža un Jāņa Strengas bobsleja divnieks. Abiem sportistiem tā ir jau otrā olimpiskā medaļa pēc kārtas. Īpaši jāizceļ pilota Melbāŗža veikums, kurš izcīnīja olimpisko bronzu par spīti tam, ka visu sezonu startēja ar traumētu kāju.

Jānis Strenga (pa kreisi) un Oskars Melbārdis.
Jānis Strenga (pa kreisi) un Oskars Melbārdis. Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja izlases iekļūšana pasaules čempionāta 1/4 finālā pēc deviņu gadu pārtraukuma

Latvijas hokeja izlases starts pasaules čempionātā arī 2018.gada pavasarī pie TV ekrāniem pulcēja lielāko daļu Latvijas. Nemainīgais mērķis - ceturtdaļfināls - šoreiz Boba Hārtlija otrajā darba gadā ar komandu arī tika sasniegts. To izlase paveica pēc deviņu gadu pārtraukuma, turklāt izšķirošajā mačā ar 1:0 uzvarot mājiniekus dāņus un atstājot viņus ārpus astoņnieka. Emocionāls pēc mača bija centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš uzsvēra, ka šo brīdi gaidīja kopš debijas pasaules čempionātā 2010.gadā. 

Latvijas sieviešu basketbola izlases debija Pasaules kausā

Latvijas dāmu basketbola izlase septembrī Kanāriju salās debitēja Pasaules kausā. Līdz šim neviena Latvijas basketbola izlase nebija izcīnījusi tiesības spēlēt šādā līmenī. Trijās spēlēs turnīrā trīs zaudējumi, taču ne spēlētājas, ne treneru korpuss, ne arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadība par to sevi nešaustīja. 

Haralda Silova 4.vieta ātrslidošanas 1500m distancē olimpiskajās spēlēs Phjončhanā

Latvijas vienīgais profesionālais augsta līmeņa ātrslidotājs Haralds Silovs februārī Phjončhanā sasniedza valsts visu laiku labāko rezultātu šajā sporta veidā un arī 1500m distancē ziemas olimpiskajās spēlēs. Silovs pārspēja leģendārās Lāsmas Kaunistes 5.vietu 1500 metros 1968.gada Grenoblē. Silovs savu olimpisko startu Phjončhanā veltīja pāragri mūžībā aizgājušajam brālim Helmutam. 

Haralds Silovs
Haralds Silovs Foto: Publicitātes foto

Vadības maiņa Latvijas Futbola federācijā 

Notikums, kurš tieši nav saistīts ar sportiskajiem rezultātiem, taču ilgi gaidīts. 2018.gada 27.aprīlī pēc 22 gadu "valdīšanas" Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu labprātīgi atstāja Guntis Indriksons. Spraigās un diskusiju pilnās vēlēšanās par jauno LFF vadītāju kļuva bijušais izlases kapteinis Kaspars Gorkšs

Medijos un sociālās saziņas vietnēs par pretrunīgāko un arī populārāko prezidenta kandidātu iztaujāšanas epizodi kļuva futbola skolas "Metta" līdzdibinātāja Ģirta Mihelsona jautājums Gorkšam - "Kāds ir futbola vārtu izmērs?".

Kaspars Gorkšs sevi jau uzreiz pēc ievēlēšanas pozicionēja kā "klātesošu LFF prezidentu".
Kaspars Gorkšs sevi jau uzreiz pēc ievēlēšanas pozicionēja kā "klātesošu LFF prezidentu". Foto: Paula Čurkste/LETA

Boksera Maira Brieža cīņa Rīgā pret Oleksandru Usiku

Iespējams, boksera Maira Brieža līdzšinējās karjeras labākā cīņa. Boksa supersērijas pusfināls "Arēnā Rīga", kas pulcēja gandrīz 10 000 skatītāju. Intensīva un ļoti skatāma cīņa 12 raundu garumā, pēc kuras tiesneši par uzvarētāju ar nelielu pārsvaru atzina ukraini Usiku. Pēc šīs cīņas šķirās Brieža un trenera Sanda Kleina ceļi, kā arī sākās boksera komandas publiskais konflikts ar bijušo menedžeri Alu Siestu.

Mairis Briedis (no kreisās) un Oleksandrs Usiks ringā pēc cīņas "Arēnā Rīga".
Mairis Briedis (no kreisās) un Oleksandrs Usiks ringā pēc cīņas "Arēnā Rīga". Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas U-18 basketbola izlases sudraba medaļas Eiropas čempionātā Rīgā 

Latvijas U-18 jauniešu izlase Eiropas čempionātā, kas risinājās Rīgā, Ventspilī un Liepājā sākumā spēlēja blāvi, bet izkļuva no apakšgrupas un turpināja cīņu par medaļām. Viss gan varēja beigties jau 1/8 finālā, kurā smagā cīņā ar 62:61 latvieši pārspēja Turcijas izlasi. Pēdējās desmit pamatlaika sekundēs turki varēja izraut uzvaru, bet netrāpīja trīs metienus pēc kārtas no groza apakšas. Spēli pret Turciju kā smagāko turnīrā pēc tā beigām izcēla ikviens komandas dalībnieks. Finālā Latvija ar 90:99 piekāpās Serbijas jaunajiem basketbolistiem un kaklā kāra sudraba godalgas. Tas ir līdz šim labākais sasniegums Latvijas U-18 basketbola izlašu vēsturē.

Riteņbraucējs Skujiņš izcili debitē "Tour de France"

Carnikavieša Toma Skujiņa vārds aizvadītā gada vasarā skaļi izskanēja visā pasaulē, jo viņš savā debijā, iespējams, prestižākajās un slavenākajās riteņbraukšanas sacīkstēs pasaulē "Tour de France", piecos posmos izcīnīja iespēju valkāt sarkani punktoto kalnu karaļa krekliņu. Tāpat "Trek-Segafredo" komandas pārstāvis Skujiņš izcīnīja ļoti augsto piekto vietu "Tour de France" 15.posmā. Interesanti, ka riteņbraukšanai viņš pievērsās vien neilgi pirms pilngadības un neloloja cerības kļūt par profesionāli. Toms komunikācijā ar Latvijas un pasaules medijiem vienmēr ir atvērts un jautrs, ārzemēs viņu žurnālisti mīļi dēvē par Kartupeļu vīru no Latvijas. Tas tāpēc, ka Skujiņš daudzās intervijās ironizējis par latviešiem tik iecienīto ēdienu - kartupeļiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu