Martins Dukurs: Sacensības savās mājās uzliek papildu atbildību

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējās desmitgades pasaulē labākais skeletonists Martins Dukurs gatavojas jaunajai sezonai un piedalīsies pirmajā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā, kas šajā nedēļas nogalē notiks Siguldā. Viņš neslēpj, ka sacensības savās mājās uzliek papildu atbildību. 

"Domāju, esam pietiekoši normāli sagatavojušies. Ir izmaiņas tehnikā, varbūt pat uz pareizo pusi. Fiziski pēc ceļgala traumas neesmu tik gatavs, tāpēc neaudz atpalieku no saviem labākajiem rezultātiem," teica Martins Dukurs. "Nav mērķis sasniegt maksimumu pirmajā Pasaules kausa posmā, bet cīnīsimies un darīsim, ko varēsim."

Šāda mēroga sacensības Siguldā notiks pirmo reizi. 2004. gadā risinājās Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā dāmām, bet bobslejā vīrieši PK ietvaros Siguldā sacentīsies pirmo reizi.  

"Protams, tas, ka sacensības notiek savās mājās, uzliek mums papildu atbildību. Priecājos, ka beidzot šai trasei uzticēts Pasaules kausa posms skeletonā. Līdz ar to ir dubulta motivācija," norādīja M. Dukurs. 

Pirmajos treniņbraucienos Martins Dukurs bija starp ātrākajiem un būs viens no galvenajiem favorītiem. Līdz šim Pasaules kausa posmos jaunākais no brāļiem Dukuriem izcīnījis 50 uzvaras. 

"Mājas trases priekšrocības kaut kādu lomu spēlēs, bet pirmajos treniņos braucieni nebija tik stabili. Kļūdīties var ikviens. Braucienus mēs esam veikuši vairāk nekā citi, protams, tai jābūt priekšrocībai, bet vēl joprojām kļūdāmies," pastāstīja Dukurs. 

Katrā starpsezonā Dukuri meklē labākos variantus tehnikā, eksperimentē. Izņēmums nav arī šīs gads. 

"Šobrīd braucu ar pilnīgi cita koncepta kamanām," atklāja M. Dukurs. "Testēsim tās visu sezonu. Man arī ir pilnīgi jaunas slieces, par Tomasu es īsti nezinu. Ar veco tehniku esmu nobraucis vienu braucienu, un ar tām nav doma šosezon braukt."

Nedēļas nogalē Siguldā temperatūra gaidāma ap nulli. 

"Man ideāli būtu, ja temperatūra būtu nedaudz viss nulles. Teiksim plus četri grādi," norādīja Martins Dukurs. 

Piektdien Siguldas trasē risināsies bobsleja sacensības dāmām divniekos, sestdien uz starta izies kungu bobsleja divnieki un skeletonisti. Svētdien vēlreiz sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas un skeletonistes. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu