Latvijas florbola izlase iesoļo pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases florbolisti Klāvs Jansons un Edžus Ceriņš
Latvijas izlases florbolisti Klāvs Jansons un Edžus Ceriņš Foto: IFF/Martin Flousek

Latvijas vīriešu florbola izlase trešdien Prāgā iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā tiksies ar planētas titulētāko komandu Zviedriju. Ceturtdaļfināla spēle paredzēta piektdien plkst.16.10 pēc Latvijas laika.

Latvija izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6:1 (2:1, 0:0, 4:0) pārspēja Slovākiju.

Latvijas izlasē pa diviem vārtiem guva Edžus Ceriņš un Klāvs Jansons, bet bet pa vienam precīzam raidījuma bija Pēterim Trekšem un Rolandam Kovaļevskim.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja Lukāšs Mrazs, kurš ar netveramu metienu noslēdza slovāku pretuzbrukumu. Nepilnas sešas minūtes vēlāk latvieši panāca izlīdzinājumu, pēc ātra pretuzbrukuma precīzi metot Ceriņam, bet pirmā perioda 13.minūtē ātru pāreju uzbrukumā ar nekļūdīgu raidījumu noslēdza Jansons.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešā perioda ceturtajā minūtē Ceriņš atrada brīvu vietu starp pretinieku spēlētājiem un panāca 3:1. Četras minūtes vēlāk uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts soda metiens, taču vārtsargs Jānis Salcevičs bija uzdevumu augstumos un "bullīti" atvairīja.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas sešas minūtes, Jansons aizlauzās līdz slovāku vārtiem un guva savus otros vārtus mačā. Cenšoties izglābties, slovāki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, 58. minūtē bumbiņu tukšos vārtos raidot Trekšem. Pēdējā minūtē arī Kovaļevskis meta tukšos vārtos, pieliekot punktu Latvijas uzvarai.

Latvija pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā atgriezusies pēc četru gadu pārtraukuma. Pirms diviem gadiem Rīgā latvieši sagādāja vilšanos un apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Pirmajā mačā sestdien Latvijas komanda ar 3:7 piekāpās Šveicei, nākamajā dienā sensacionāli ar 4:3 apspēlēja turnīra saimnieci un vienu no vadošajām pasaules komandām Čehiju, bet pirmdien ar 4:5 piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Arī pēc zaudējuma Vācijai Latvijas valstsvienība vēl saglabāja samērā labas cerības uz trešo vietu apakšgrupā, ja vien Šveices izlase otrdien spētu uzvarēt čehus. Tiesa, šis variants nepiepildījās.

A apakšgrupā pa četriem punktiem trīs spēlēs iekrāja Čehija un Šveice, kamēr pa diviem punktiem bija Vācijai un Latvijai, latviešiem ieņemot ceturto vietu.

Tikmēr Slovākija aizvadīja pārliecinošas cīņas otrā ešelona D grupā, kur uzveica Kanādu (12:3), Japānu (15:1) un Singapūru (18:2).

Latvijas vīriešu florbola izlase uz pasaules čempionātu devusies teju tikai ar virslīgas spēlētājiem sastāvā.

Sastāvā kopumā iekļauti 20 florbolisti, no kuriem pieci ir no pašreizējās Latvijas čempiones "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog". Pa trim florbolistiem ir no "Lielvārde"/"Fat Pipe" un Cēsu "Lekringa", kamēr pa diviem - no Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS"/"Krauzers". Visbeidzot pa vienam florbolistam nāk no "Ķekavas", Liepājas kluba "Kurši"/"Ekovalis" un Kocēnu "Rubenes".

Vēl divi florbolisti spēlē ārzemēs - Morics Krūmiņš Somijā, bet Andris Rajeckis Šveicē.

Latvijas florbolistus cīņā ved somu speciālists Arto Rīhimeki, kuram asistē Pertu Kitehonka un bijušais izlases florbolists Ingus Laiviņš, bet vārtsargiem palīdz Andis Blinds.

Pasaules čempionātā startē 16 valstu izlases, kas, ņemot vērā Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) rangu, sadalītas divos ešelonos. Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēja A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veidoja C un D grupu.

Divas A un B apakšgrupu labākās komandas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle attiecīgi ar D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlase turnīru sāka A apakšgrupā - kopā ar Čehijas, Šveices un Vācijas komandām. B apakšgrupā spēlē Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas izlases. C grupā cīnās Taizemes, Polijas, Igaunijas, Austrālijas valstsvienības, bet D grupā - Japānas, Singapūras, Slovākijas un Kanādas izlase.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies desmit reizes, tostarp iepriekšējās deviņas pēc kārtas, četras reizes paliekot uzreiz aiz lielā četrinieka - piektajā vietā. Aizpērn savā laukumā gan Latvijai turnīrs izvērtās ļoti neveiksmīgs, samierinoties ar desmito vietu.

Planētas meistarsacīkstes Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiks līdz 9.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu