Rīgas "Dinamo" savā laukumā centīsies pārtraukt zaudējumu sēriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā tiksies ar Ufas "Salavat Julajev" komandu un centīsies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. Spēles sākums plkst.19.30.

Rīdzinieki līdz šim pēdējo uzvaru šosezon izcīnīja iepriekšējā mačā savā laukumā, kad 23.novembra vakarā ar 3:0 uzvarēja Latvijas izlases trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Aizvadītajā piecu maču izbraukumā Rīgas komandas hokejisti izcīnīja tikai divus punktus no desmit iespējamajiem. Turklāt, pēdējos divos mačos pēcspēles metienos nācās piekāpties tiešajiem konkurentiem Rietumu konferencē cīņā par izslēgšanas spēlēm  - zaudējumi ar 2:3 gan Maskavas "Spartak", gan "Soči".

"Dinamo" joprojām turpina sīvu cīņu par konferences labāko astoņnieku, bet Ufas komanda Austrumu konferencē ir 6.vietā.

"Salavat Julajev" pirms došanās uz Rīgu ar 5:2 Bratislavā pārspēja "Slovan", bet kopumā viņiem tā ir vienīgā uzvara pēdējās piecās spēlēs.

Interesanti, ka Ufas komandai arī ir problēmas ar savu iespēju realizēšanu - pēdējo piecu maču nogrieznī "Salavat Julajev" hokejisti trijās cīņās tā arī nespēja "atslēgt" pretinieku vārtus.

Rīgas "Dinamo" līdz šim KHL ietvaros 11.sezonu laikā ar "Salavat Julajev" spēlējuši 19 reizes, bet tikai trīsreiz uzvarējuši. 

Mājiniekiem diemžēl piektdienas vakara mačā nevarēs palīdzēt aizsargs Dmitrijs Šuļeņins, kurš traumējis kāju un nespēlēs aptuveni 10 dienas. Savainoti ir arī aizsargs Sergejs Gimajevs un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

"Salavat Julajev" pamatvārtsargs ir soms Juha Metsola, kurš šajā sezonā aizvadījis 30 spēles un ir piektais labākais līgas vārtsargs pēc vidēji mačā atvairīto metienu procentuālās izteiksmes - 94,4%. Vidēji ik spēli Metsola savos vārtos ielaiž 1,83 ripas.

Uzbrukumā smagāko vezumu Ufas komandā velk jau ierastais līderis zviedrs Līnuss Ūmarks, kurš šosezon 33 mačs guvis trīs vārtus un veicis 29 rezultatīvas piespēles. Viņam piebalso arī soms Tēmu Hartikainens un krievs Antons Burdasovs. Tikmēr rezultatīvākais aizsargs Ufas vienības sastāvā ir dānis Filips Larsens ar 18 rezultativitātes punktiem.

Pēdējos mačos par Rīgas komandas pamatvārtsargu kļuvis Krievijas ripu ķērājs Timurs Biļalovs, kurš šosezon 17 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis tikai 1,94 ripas un atvairījis 93,9% pretinieku mesto ripu. Uzbrukumā joprojām produktīvākie ir aizsargs Metjū Majone (8+22) un uzbrucējs Līnuss Videls (14+17).

Rīgas "Dinamo" un "Salavat Julajev" maču "Arēnā Rīga" uzsāks plkst.19.30, tiešraidi varēs vērot kanālā TV6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu