Latvija uzlabojusi pozīcijas FIBA rangu tabulā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) publicējusi valstu rangu tabulu, kurās ņemti vērā 2018. gada sezonas rezultāti. Latvija uzlabojusi pozīcijas visās četrās kategorijās, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvija visaugstāk tikusi junioru (puišu) konkurencē, ieņemot 13. vietu pasaulē (8. vietu Eiropā). Kāpums par 6 pozīcijām. Līderi ir amerikāņi, 2./3. vietu dala Lietuva un Kanāda. FIBA rangu tabula - juniori.

Vīriešu valstsvienību konkurencē Latvija pakāpusies no 16. uz 15. vietu pasaulē un 10. vietu Eiropā (progress par vienu vietu). Līderu trijotne: ASV, Spānija un Francija (Lietuvai 6. vieta pasaulē, 4. - Eiropā). FIBA rangu tabula - vīrieši.

Visstraujākais kāpums - par 7 vietām - bijis junioru meiteņu konkurencē, kur Latvija tagad ieņem 24. vietu pasaulē un 13. vietu Eiropā. Līderes: ASV, Spānija un Francija. FIBA rangu tabula - meitenes.

Arī sieviešu valstsvienību konkurencē Latvijai 24. vieta pasaulē (plus 2 pozīcijas) un 11. vieta Eiropā. Līderes: ASV, Spānija un Austrālija. FIBA rangu tabula - sievietes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu