Martins Dukurs: Pirmajā braucienā pieļāvu ļoti rupjas kļūdas

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Pasaules vistitulētākais skeletonists Martins Dukurs ir apmierināts ar izcīnīto otro vietu pirmajā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Siguldā. Viņš norādīja, ka pirmajā braucienā pieļāvis ļoti rupjas kļūdas, bet rezultāts kopumā ir objektīvs. 

"Posms bija interesants, bet pirmajā braucienā pieļāvu ļoti rupjas kļūdas. Pats esmu vainīgs, treniņos viss gāja savādāk. Par rupju nostrādāju un kaut kādās virāžās kamana slīdēja ne tā kā vajag," pēc sacensībām žurnālistiem sacīja Martins Dukurs. "Otrais brauciens bija labāks, bet varēja kādu kripatiņu paslīdēt labāk."  

Divu braucienu summā jaunākais no brāļiem Dukuriem uzvarētājam krievam Ņikitam Tregubovam piekāpās 0,37 sekundes. 

Ņikita Tregubovs
Ņikita Tregubovs Foto: AP/Scanpix

"Domāju, ka viņš [Tregubovs] īsti nebija noķerams," secināja Dukurs. "Otrais brauciens bija tīri solīds, un viņš tāpat bija diezgan tālu. Lejas ātrumi bija stipri lielāki un objektīvi viņš bija labāks."

Martins Dukurs šosezon startē ar jaunu tehniku. Viņam nepieciešams laiks adaptācijai. 

"Ja būtu iespēja kaut ko mainīt, es neko krasi nemainītu. Slidu izvēle bija pareiza. Tīri braukšana... Mana vaina," norādīja Martins Dukurs. "Esmu priecīgs par startu. Domāju, ka būšu tālāk, bet ir okei. Bija neliela mandrāža, īpaši uz pirmo braucienu. Iekšēji mani kņudināja, kas pašu izbrīnīja."

Martins Dukurs paslavēja organizatorus, norādot, ka neredz iemeslus, lai nākotnē šeit nevarētu rīkot sacensības.

"Gribu pilnveidot tehniku, adaptēties līdz galam un saprast, kurā trasē tehnika ir ātrāka vai lēnāka. Esam daudz ko mainījuši. Kādreiz tas var būt solis atpakaļ un kādreiz divi uz priekšu," pauda Martins Dukurs. "Zināju, ka abi krievi būs labi, ceru, ka arī abi latvieši. Arī korejietis [Sunbins Juns]. Vācieši noteikti savās trasēs būs labi. Domāju, lielu pārsteigumu šosezon nebūs."

Trešo vietu sacensībās izcīnīja 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš uzvarētājam piekāpās 0,53 sekundes. 

Tomass Dukurs ieņēma sesto vietu, bet cits Latvijas pārstāvis Ivo Šteinbergs, kuram šīs sacensības bija debija šādā mērogā, ierindojās 11. pozīcijā. 

Rezultāti (divu braucienu summā)

1. Ņikita Tregubovs (Krievija) 1:41,87

2. Martins Dukurs +0,37

3. Sunbins Juns (Dienvidkoreja) +0,53

4. Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) +0,55

5. Fēlikss Kaisingers (Vācija) +0,98

6. Tomass Dukurs +1,04

7. Aleksandrs Gasners (Vācija) +1,07

8. Aksels Jungks (Vācija) +1,73

...

11. Ivo Šteinbergs +2,32

Svētdien Pasaules kausa izcīņas posmā vēlreiz sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas bobslejā un skeletonistes. 

Latvija skeletonā dāmām nebūs pārstāvēta. Lelde Priedulēna turpina dziedēt kājas savainojumu, un sacensību apritē viņa varētu atgriezties pēc gadu mijas. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu