Tomass Dukurs: Vairāk problēmas bija manī nevis tehnikā

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Skeletonists Tomass Dukurs jauno Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonu savās mājās Siguldā sestdien sāka ar izcīnītu sesto vietu. Viņš nebija apmierināts ar braukšanu, bet īpaši nepārdzīvo, jo strādā ar skatu nākotnē. 

"Lai pacīnītos par kaut ko augstāku, mājas trasē ir jābrauc labāk," kritiski savu braukšanu vērtēja Tomass Dukurs. "Krievu [Ņikitu Tregubovu] noteikti nevarēju noķert, viņam daudz labāk slīdēja. Siguldas trase kļūdas nepiedod."

No diviem braucieniem T. Dukuram labāk sanāca otrais. 

Divu braucienu summā viņš uzvarētājam krievam Ņikitam Tregubovam piekāpās 1,04 sekundes. No jaunākā brāļa Martina Dukura, kurš izcīnīja otro vietu, Tomass atpalika 0,67 sekundes. 

Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

"Turpināšu braukt ar jauno tehniku," sacīja Dukurs. "Nav jau tik traki. Vairāk problēmas bija manī nevis tehnikā. Jānovērš kļūdas sevī pašā."

"Šķita, ka Krievijas sportistiem labāk slīdēja nekā parasti. Korejietis [Sunbins Juns] salīdzinoši labi brauca, labs starts un arī vieta viņam atbilstoša."

Dukurs norādīja, ka bijis grūti ieiet nepieciešamajā ritmā. Tam iemesls ir ilgais pārtraukums starp sacensībām. 

"Ar veselību arī viss nav kārtībā, bet kā ir tā ir," pastāstīja Tomass Dukurs. "Ir problēmas ar gūžām. Tās pavasarī jāsaremontē un būs labi."

"Domāju, sacensību garšu es noķēru. Jāturpina viss pilnveidot un būs okei," teica Dukurs. "Šobrīd visu darām daudz mierīgāk, nekā pirms tam. Eksperimentējam. Ja liekas, ka vajag mēģināt, tad mēģinām. Strādājam, lai ieguvums būtu nākotnē."

Trešo vietu sacensībās izcīnīja 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš uzvarētājam piekāpās 0,53 sekundes. 

Cits Latvijas pārstāvis Ivo Šteinbergs, kuram šīs sacensības bija debija šādā mērogā, ierindojās 11. pozīcijā. 

Rezultāti (divu braucienu summā)

1. Ņikita Tregubovs (Krievija) 1:41,87

2. Martins Dukurs +0,37

3. Sunbins Juns (Dienvidkoreja) +0,53

4. Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) +0,55

5. Fēlikss Kaisingers (Vācija) +0,98

6. Tomass Dukurs +1,04

7. Aleksandrs Gasners (Vācija) +1,07

8. Aksels Jungks (Vācija) +1,73

...

11. Ivo Šteinbergs +2,32

Svētdien Pasaules kausa izcīņas posmā otro reizi sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas bobslejā un notiks sacensības skeletonā sievietēm. 

Latvija skeletonā dāmām nebūs pārstāvēta. Lelde Priedulēna turpina dziedēt kājas savainojumu, un sacensību apritē viņa varētu atgriezties pēc gadu mijas. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu