Oskars Ķibermanis: Frīdrihs bija uzvarams

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vācijas bosleja pilota Frančesko Frīdriha pilotētā divnieku ekipāža sestdien un svētdien triumfēja abos Pasaules kausa (PK) posmos divniekiem Siguldā, bet Latvijas labākais pilots Oskars Ķibermanis uzskata, ka svētdienas sacensībās varēja viņu uzvarēt, ja vien pats nebūtu kļūdījies.

Otro dienu pēc kārtas sudraba medaļu PK izcīņas posmā bobslejā Siguldā svētdien izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni, kamēr jaunā pilota Ralfa Bērziņa vadītais divnieks abas dienas bija septītais ātrākais.

"Viss bija pašu spēkos, bet par daudz kļūdījāmies. Pirmajā braucienā bija vairākas kļūdas, bet otrajā pēc 11.virāžas. Tā ir Sigulda," trases sarežģītību un īpatnības savā komentārā izcēla Ķibermanis. "Slieces izmantojām tās pašas, ar kurām braucām sestdien. Dažas citas lietas pamainījām. Mājas trase dod priekšrocības, jo ar lielākām kļūdām varam cīnīties ar pārējiem."

Siguldā sestdien un svētdien no pasaules bobsleja lielvalstīm nepiedalījās Kanāda. Ķibermanis pastāstīja, ka viņu nebūšot arī Vinterbergas četrinieku sacīkstēs.

"Šī ir pēcolimpiskā sezona. Pagaidām grūti saprast, kādi pārējiem ir mērķi. Visādi pārsteigumi var būt. Es vēlētos sezonas beigās izcīnīt vietu kopvērtējuma trijniekā," turpmākās PK sezonas mērķus ieskicēja Latvijas vadošais pilots.

Ķibermanis pēc divu dienu sacensībām Siguldā pauda, ka skatītāji bija skaļi un tas viņam palīdzēja. Tiesa, iepriekšējā Latvijas čempionātā atbalsts pat esot bijis skaļāks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu