Ekmanis: PK posmā Siguldā parādījām gatavību uzņemt olimpiskās spēles

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zintis Ekmanis
Zintis Ekmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņas posms bobslejā un skeletonā Siguldā pierādīja, ka latvieši ir gatavi 2026.gadā uzņemt ziemas olimpisko spēļu renes sporta veidu sacensības, tā sarunā ar TVNET sacīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis.

Pirmo reizi vēsturē bobslejisti un skeletonisti Siguldas trasē PK ietvaros sacentās no šī gada 7. līdz 9.decembrim. Sigulda kopā ar Stokholmu sacenšas par iespēju uzņemt 2026.gada ziemas olimpiskās spēles. Balsojums par to notiks nākamgad. Ekmanis ir pārliecināts, ka organizatoriski latvieši ir gatavi sarīkot tik augsta mēroga mačus.

"Tas ir jauns mērķis, kas ceļ mūs visus. Strādājam olimpisko spēļu gaismā. Viss Siguldā PK posma laikā jau notika kā olimpiskajās spēlēs. Atšķirība, ka šeit vienā veidā sacenšas vienu dienu, bet tur divas. Organizatoriski jau par 80-90% esam gatavi uzņemt olimpiskās sacensības," pārliecināts bija Ekmanis.

Viņš arī pastāstīja, ka jau redzējis dažas skices nepieciešamajai Siguldas trases pārbūvei, lai tajā varētu sacensties arī bobsleja četrinieki.

"Redzēju dažus metus, kuros iekļauti ļoti labi risinājumi. Pēc pārbūves Siguldas trase varētu būt vieglāk izbraucama. Tas arī ir ļoti labi trases nākotnei," izteicās viens no LBSF vadītājiem.

Ekmanis pastāstīja, ka jau sākumā Siguldas PK posms bija plānots kā sacensības, kuras tiktu regulāri iekļauts PK izcīņas sezonas kalendārā.

"Varu pačukstēt, ka nākamreiz PK posms Siguldā notiks jau nākamajā sezonā. 2019.gada 31.decembrī trasē sāksies oficiālie treniņi. Uzrīkosim te kārtīgu Jaunā gada sagaidīšanu," ar entuziasmu klāstīja Ekmanis.

Šāds scenārijs nozīmē, ka PK posms Latvijā varētu notikt no 2020.gada 3. līdz 5.janvārim. 

"Skaidrs, ka kalendārs vēl nav oficiāli apstiprināts, bet esam Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidentam Ivo Feriāni pauduši gatavību to sarīkot. Viņam Siguldā aizvadītajā posmā viss ļoti patika. Arī visi žūrijas locekļi un koordinatori nāca klāt un pateicās par lielisko sacensību norisi. References ir labas," uzsvēra LBSF viceprezidents.

Ekmanis pauda, ka nekādu neparedzētu starpgadījumu PK posma laikā Siguldā nebija. Viss bija jau iepriekš izplānots un mazi starpgadījumi novērsti rīkotāju iekšienē un viņam par tiem pat netika ziņots. 

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu