Kaspars Bērziņš: Gribētu spēlēt vēl piecus gadus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašlaik savainojumu ārstējošais latviešu centrs Kaspars Bērziņš gribētu spēlēt vēl piecus gadus, intervijā Latvijas Basketbola savienībai (LBS) pauž basketbolists.

Bērziņš kļuvis par "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas novembra mēneša vērtīgāko spēlētāju.

Bērziņa pārstāvētā "Ogre" novembrī izcīnīja uzvaras visos četros mačos, kamēr pats 33 gadus vecais basketbolists katrā no šīm cīņām vidēji iemeta 16,25 punktus un izcīnīja 8,25 atlēkušās bumbas.

Šosezon kopumā Latvijas basketbolists vidēji izcēlies ar 12,8 punktiem un 6,6 atlēkušajām bumbām.

Novembrī Bērziņš atgriezās Latvijas izlasē un palīdzēja 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Melnkalni.

"Tas bija emocionāls pārsteigums. Cenšos norobežoties no negatīvām emocijām, tāpēc pēdējos gados savā prātā valstsvienības tēmu centos pieklusināt, nedomāt par to. To gan zināju: ja vēlreiz aicinās - piekritīšu. Zvans bija negaidīts, bet laiks pārdomām nebija vajadzīgs," LBS citē Bērziņa teikto.

Tiesa, mačā ar Melnkalni viņš guva ceļgala traumu un otrajā duelī ar Slovēniju nevarēja palīdzēt izlasei.

"Bija ļoti īss sagatavošanās laiks un tas nepalika bez sekām. Varbūt skan dīvaini, bet iemestajiem punktiem manās acīs ir mazāka vērtība, nekā citiem elementiem. Nepaveicām darbu aizsardzībā, pat divatā un trijatā netikām galā ar pretinieku garajiem spēlētājiem, nesavācām atlēkušās bumbas," zaudēto maču komentē Bērziņš.

Bērziņam tika konstatēts labās kājas ceļgala mediālās saites plīsums. Viņam tika veikta operācija, un plānotais rehabilitācijas periods ir 3-4 mēneši, tādējādi basketbolists, visticamāk, nevarēs palīdzēt februārī paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

"Apmēram minūti pirms spēles beigām cīņā par bumbu sarežģītā situācijā pretinieka celis no sāniem trāpīja manam ceļgalam. Pēc piezemēšanās nebiju gatavs uzņemt triecienu. Ar prognozēm nenodarbošos, jo vēl ir agra pēcoperācijas stadija. Pagaidām atveseļošanās rit labi, izmantošu visas pieejamās metodes, lai to veicinātu, bet mākslīgi paātrināt rehabilitāciju nebūtu pareizi. Klausīšu ārstus un savu ķermeni," stāsta Bērziņš.

Gūtā trauma gan Bērziņam nav likusi nožēlot atgriešanos izlasē.

"Bija vērts. Diemžēl profesionālajā sportā savainojumi var gadīties kurā katrā brīdī un profesionālim jābūt tam gatavam. Ar katru dienu iet labāk, kāju jau varu saliekt 90 grādu leņķī. Bet viss darbs vēl priekšā. Darīšu visu, ko ārsti liks, lai atgrieztos ar pilnu jaudu. Vēl gadus piecus gribētu spēlēt," atklāj Bērziņš.

Bērziņa pārstāvētā "Ogre" ar deviņām uzvarām 12 spēlēs apvienotā čempionāta kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu