Zībarts: "Fenerbahce" uzvarējām ar milzu darbu un pašatdevi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Zībarts
Mārtiņš Zībarts Foto: FIBA.com

Tik spēcīgas komandas kā "TTT Rīga" ceturtdienas pretiniece Stambulas "Fenerbahce", Latvijas klubs var uzvarēt tikai ar milzu darbu un pašatdevi laukumā, kas arī aizvadītajā mačā Rīgā izdevās, pēc spēles medijiem sacīja vienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"TTT Rīga" ceturtdien savā laukumā pārspēja vienu no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēcīgākajām un bagātākajām komandām "Fenerbahce" ar 68:64. Treneris Zībarts uzsvēra, ka uzvaras pamatā bija sekmīga pretinieču ierobežošana perimetrā.

"Trīs galvenie punkti, kas bija jāņem vērā – viņu spēle uz groza apakšu, perimetra nosegšana un tas, ka pirms mača "Fenerbahce" bija komanda ar visaugstāko tālmetienu precizitāti Eirolīgā. Ārējo līniju izdevās veiksmīgi neitralizēt, jo zinājām visas viņu sadarbības. Dažas kļūdiņas bija, bet pēc tām ielaidām punktus no groza apakšas," sacīja treneris Zībarts.

Uzvarā pār Stambulas klubu lielāko mača daļu "TTT Rīga" treneri izmantoja septiņu spēlētāju rotāciju, bet mačā otrajā daļā laukumā pārmaiņus devās vairs tikai sešas basketbolistes, jo traumu guva viesspēlētāja Aivija Slotere.

"Viņa noteikti nebrauks uz Klaipēdu (rīdziniecēm sestdien Baltijas līgā jāspēlē pret Klaipēdas "Fortuna" – aut.), bet svētdien Rīgā pret Tallinas Universitātes komandu mēģinās iekustēties un domāju, ka uz nākamās nedēļas Eirolīgas spēli būs gatava. Spēli pret "Fenerbahce" Slotere nepabeidza, jo kādā no situācijām viņu pagrūda mugurā un parādījās sāpes, kas līdz šim nebija," vienas no "TTT Rīga" līderēm veselības stāvokli raksturoja treneris. "Vēl sešām spēlētājām bija liela slodze, četras nospēlēja vairāk nekā pusstundu. Tāpēc Baltijas līgā sestdien atpūtināsim trīs spēlētājas, bet vēl trīs svētdien. Dosim spēlēt citām un nefokusēsimies uz tiem mačiem."

Latvijas čempiones ar uzvaru pār "Fenerbahce" ceturtdien sasniedza 4-2 bilanci FIBA Eirolīgas B grupas kopvērtējumā un nostiprinājās tās otrajā vietā. Zībarts izcēla, ka tas ir izcils turnīra sākums.

"Jau pirmajā aplī izcīnīt vairāk nekā 50% uzvaru ir milzīgs panākums," par padoto sekmēm priecājās treneris.

Mača pret "Fenerbahce" otrajā puslaikā svarīgā brīdī divus brīvus tālmetienus grozā raidīja Kate Krēsliņa, kurā kopumā spēlē izcēlās ar 15 punktiem. Treneris Zībarts pauda gandarījumu par Krēsliņas sniegumu un kopējo progresu.

"Kate ar pacietīgu darba nopelna sev lielāku spēles laiku. Pagājušajā sezonā viņai bija ievērojami mazāka loma komandā, bet šosezon cenšos viņu iespēlēt arvien vairāk. Lai progresētu ir jāspēlē šādos mačos, jāiet cauri šādiem pārbaudījumiem. Viņa ir psiholoģiski spēcīga spēlētāja, veiksmīgi pārvarējusi to, ka mājas spēles viņai iepriekš padevās neveiksmīgākas nekā izbraukuma mači. Ar katru spēli Krēsliņa kļūst nobriedušāka un pārliecinošāka. Lai iegūtu pārliecību, ir jāspēlē," savu nostāju klāstīja treneris.

Vaicāts, vai pēdējās dienās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktais kriminālprocess pret komandas galveno atbalstītāju "Rīgas satiksme" (RS) ir kā ietekmējis kluba ikdienas dzīvi, Zībarts atbildēja noraidoši. Portāls TVNET gan novēroja, ka nu jau bijušais RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens spēli pret "Fenerbahce" vēroja klātienē.

Nākamo spēli FIBA Eirolīgā "TTT Rīga" aizvadīs jau nākamajā ceturtdienā izbraukumā pret Ungārijas klubu "Sopron Basket".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu