Brits Tomass nozagtās "Tour de France" uzvarētāja trofejas vietā saņēmis kopiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džeraints Tomass (centrā).
Džeraints Tomass (centrā). Foto: EPA/LETA

Par šā gada velobrauciena "Tour de France" uzvarētāju kļuvušais Lielbritānijas šosejas riteņbraucējs Džeraints Tomass no "Sky" komandas saņēmis viņam iepriekš nozagtās sacensību čempiona trofejas kopiju, ziņo BBC.

Tomasa izcīnīto trofeju nozaga septembrī, kādas izstādes laikā Anglijā. Par zādzību paziņoja "Sky" komanda, kas "Cycle Show" pasākumā Birmingemā izrādīja kopumā trīs trofejas, bet tikai divas tika atgādātas atpakaļ.

Prestižā trofeja tika nozagta, kad to uz neilgu brīdi atstāja bez uzraudzības.

Policija joprojām meklē zagli, bet "Channel 4" svētdienas raidījumā Tomasam pasniedza precīzu "Tour de France" uzvarētāja kausa kopiju. 

Riteņbraucējs par saņemto balvas kopiju bija priecīgs un to apliecināja arī ar ierakstu sociālās saziņas vietnē "Twitter".

Savukārt pirmdien velsieti Tomasu atzina par gada personību sportā raidorganizācijas BBC vērtējumā.

Balsojumā par BBC gada personību sportā Tomass apsteidza šā gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu un Anglijas futbola izlases un Totenhemas "Hotspur" uzbrucēju Heriju Keinu, kurš vasarā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Pasaules kausa izcīņā.

"Ir neticami saņemt šo balvu. Esmu lepns, kad redzu, kā ar velosipēdu brauc mazi bērni. Šis Lielbritānijas sportā bija lielisks gads," sacīja Tomass.

Pašlaik 32 gadus vecais Tomass kādā no pasaules prestižākajām šosejas riteņbraukšanas tūres sacensībām šogad uzvarēja pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu