Gorkšs: Audits Staiceles bāzē atklāj ļoti daudz nepilnību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Futbola federācijai (LFF) piederošajā mācību un treniņu centrā (MTC) "Staicele" veiktajos auditos atklājušās virkne nepilnību, un jau drīzumā tiks lemts, kā situāciju risināt, otrdien pēc valdes sēdes sacīja LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

MTC "Staicele" jau ilgu laiku raisa diskusijas par tās rentabilitāti un pārvaldes kvalitāti. Pagājušo gadu bāze pabeidza ar 70 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem. "Staicelē" esot veikts audits trijos segmentos - finanšu, juridiskajā un sportiskajā. Gorkšs pastāstīja, ka otrdienas valdes sēdē atcēla pagājušā gada valdes lēmumu piešķirt vēl pusmiljonu eiro MTC ēdināšanas bloka izbūvei. 

"Pašlaik par papildu finansēm "Staiceles" sakarā nevar būt ne runas. Mums ir jāveic vēl dziļāks audits. Šobrīd LFF vienkārši uztur kaut ko, kas mums nemaz vairs nepieder," pastāstīja Gorkšs.

LFF prezidents atzina, ka "Staiceles" situācija ir ļoti sarežģīta. Iepriekšējā MTC valdes locekļa, šobrīd arī LFF valdes locekļa Vladimira Žuka darbības rezultātā dažādas bāzei piederošās inventāra vienības nonākušas trešo personu īpašumā.

"LFF ir uzņēmusies saistības par to, ko jau vairs vienpersoniski nekontrolējam. Par tik sīkām detaļām kā konkrētu tehnikas vienību īpašnieki neko nezinu, bet ir ļoti daudz juridisku pārkāpumu. Ir jāšķetina, kas tur kam tagad īsti pieder," par "Staiceles" situāciju izteicās LFF prezidents.

2010.gada jūnijā LFF kopā ar Staiceles pilsētas pašvaldību atklāja izveidoto bāzi. Jau kopš atklāšanas par MTC "Staicele" bijušas dažādas baumas saistībā ar nelietderīgu līdzekļu izmantošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu