Pasečņikam deviņi punkti Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien iemeta deviņus punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" cieta zaudējumu.

"Herbalife" savā laukumā pārliecinoši 71:84 (27:22, 8:19, 18:27, 18:16) piekāpās citai Spānijas vienībai Vitorijas "Kirolbet Baskonia", tādējādi pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja tieši 16 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem divpunktu metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, tikdams pie 11 efektivitātes punktiem.

Vitorijas komandā pa 16 punktiem guva Šeivons Šīldss un Mets Dženings, kamēr "Herbalife" rindās vienīgais, kurš sasniedza desmit punktu robežu, bija Kims Tilijs, kura rēķinā 11 gūti punkti.

Tikmēr citā otrdienas mačā uzvaru izcīnīja Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos", kas izbraukumā ar 69:60 (17:14, 15:16, 23:18, 14:12) pārspēja Spānijas grandu Barselonas "Lassa", ārpus pieteikuma paliekot latvietim Rolandam Šmitam.

Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 22 minūtes un 54 sekundes, bet pie punktiem netika, jo vienīgais viņa metiens, kas bija divu punktu vērtē, tika nobloķēts. Latvietim arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba,, viena kļūda un divas piezīmes.

Savukārt Timma nospēlēja tikai vienu minūti un deviņas sekundes, kuru laikā guva divus punktus, jo realizēja savu vienīgo divpunktu metienu. Viņam arī viena kļūda.

"Olympiakos" sastāvā lielisku maču aizvadīja serbs Nikola Milutinovs, kura rēķinā 18 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Zīmīgi, ka viens no šī mača tiesnešiem bija Latvijas soģis Oļegs Latiševs.

Barselonas komandai šī bija jau ceturtā neveiksme pēc kārtas.

Tikmēr ULEB Eirolīgas grandu duelī kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas savā laukumā ar 79:75 (18:26, 18:22, 24:14, 19:13) pārspēja Krievijas flagmani Maskavas CSKA, kam tas bija tikai otrais zaudējums turnīrā.

Teju visu spēli vadībā atradās CSKA basketbolisti, kuri pirmā puslaika beigās ieguva pat 15 punktu vadību (48:33). Tiesa, otrajā puslaikā "Fenerbahce" spēja mainīt dueļa ritējumu un pēdējās pamatlaika minūtēs pārņēma iniciatīvu, kas arī ļāva gūt svarīgu uzvaru.

"Fenerbahce" sastāvā ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās čehs Jans Veselijs, kamēr CSKA sastāvā 17 punktus iemeta Vils Klaiberns.

Savukārt cits Stambulas klubs "Anadolu Efes" otrdien savu skatītāju priekšā ar rezultātu 106:68 (29:20, 20:21, 32:12, 25:15) sagrāva Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Uzvarētājiem 22 punktus iemeta francūzis Rodrigs Bobuā.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 12 uzvarām 13 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce", kurai ar desmit panākumiem seko Madrides "Real" un Maskavas CSKA, kas aizvadījušas attiecīgi 12 un 13 mačus. Ceturtā ar deviņiem panākumiem 13 cīņās tikmēr ir Stambulas "Anadolu Efes".

Aiz pirmā četrinieka ar astoņām uzvarām ir Pirejas "Olympiakos", bet tālāk ar sešiem panākumiem 12 spēlēs seko Atēnu "Panathinaikos Opap", Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Minhenes "Bayern". Savukārt Barselonas "Lassa" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia" guvušas sešas uzvaras 13 cīņās, tām ieņemot devīto un desmito vietu.

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar piecām uzvarām ir 12.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", ko pārstāv Žanis Peiners, tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu