"Canadiens" vārtsargs Praiss izcīna savu 300. uzvaru NHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kerijs Praiss
Kerijs Praiss Foto: AFP/SCANPIX

Pie savas 300.uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā ceturtdien tika Monreālas "Canadiens" vārtsargs Kerijs Praiss.

"Canadiens" komanda ceturtdien viesos ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pārspēja Arizonas "Coyotes".

Praiss šajā mačā tika galā ar 36 metieniem un izcīnīja savu 300.uzvaru NHL, kļūdams par 35.vārtsargu, kuram kas tāds izdevies. Zīmīgi, ka viņš varēja šo robežu sasniegt ātrāk, tomēr zaudēja iepriekšējās divās spēlēs.

Zīmīgo 300 uzvaru robežu ir sasnieguši tikai divi "Canadiens" vārtsargi - bez Praisa to savulaik iespēja arī Žaks Plānts, kurš savas karjeras laikā guva 314 panākumus.

Tikmēr citā ceturtdienas mačā ar četriem rezultativitātes punktiem izcēlās uzbrucējs Ostons Metjūss, kura pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" komanda savu skatītāju priekšā ar rezultātu 6:1 (1:0, 2:0, 3:1) sagrāva Floridas "Panthers".

Metjūss šajā cīņā izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr četras rezultatīvas piespēles pievienoja Morgans Reilijs.

Savukārt pie punktiem jau 11.spēlē pēc kārtas ceturtdien tika līgas līdere Tampabejas "Lightning", kas viesos ar 5:4 (1:3, 2:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kalgari "Flames" hokejistus.

Pēdējo 11 spēļu laikā "Lightning" izcīnījusi desmit uzvaras, bet vienīgo zaudējumu piedzīvojusi pagarinājumā. Šī ir ceturtā reize kluba vēsturē, kad vismaz 11 mačos pēc kārtas izdevies tikt pie punktiem.

Teicamu sezonu "Lightning" vārtos turpina aizvadīt Luiss Domingess, kurš izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas. Viņš lielāku lomu komandā ieguva pēc krievu vārtsarga Andreja Vasiļevska traumas.

Citviet jau pie savas 424.uzvaras karjerā ceturtdien tika Marks Andrē Flerī, kura pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:2, 1:0, 3:0) pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Līdz ar to uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā Flerī pakāpies jau uz devīto vietu, apsteidzot leģendāro Filu Espozito. Pa viņa vārtiem "Islanders" ceturtdien gan veica tikai 21 metienu.

Savukārt ar "hat-trick" ceturtdien atzīmējās Nikolajs Ēlers, kurš palīdzēja Vinipegas "Jets" vienībai viesos ar 5:3 (3:2, 0:1, 2:0) uzveikt Sanhosē "Sharks".

Ēleram šis bija ceturtais "hat-trick" viņa karjerā, kamēr "Sharks" komandai līdz ar šo neveiksmi pārtrūkusi piecu uzvaru sērija.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 56 punktiem 36 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 48 punktiem 35 cīņās seko Toronto "Maple Leafs", bet trešā ar 45 punktiem 35 dueļos ir latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 48 punktiem 35 spēlēs ir Vinipegas "Jets", bet punktu atpaliek 36 mačus aizvadījusī Kalgari "Flames".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu