Pārdalīts Tokijas olimpisko spēļu budžets; rīkotāji cer to saglabāt nemainīgu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grozīts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu budžets, taču rīkotāji vismaz pagaidām to atstājuši nemainīgu un cer, ka tāds tas arī paliks.

Pašreizējais Tokijas Olimpiādes budžets ir 1,35 triljoni jenu (10,6 miljardi eiro).

Salīdzinājumā ar iepriekšējo budžetu tā kopējais apjoms palicis nemainīgs - izmainītas vien nianses, jo kādā jomā tas palielināts, bet citā attiecīgi samazināts.

"Vēl ir ļoti daudz darāmā, lai varētu kontrolēt izdevumus, bet sadarbībā ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) darīsim visu iespējamo, lai mēs saglabātu budžetu pašreizējās robežās," pauda rīkotāju vadītājs Toširo Muto.

Pašreizējais plāns paredz, ka olimpiskajām spēlēm Tokijas pilsēta un organizatori piešķirs pa 600 miljardiem jenu (4,7 miljardiem eiro), kamēr valsts sniegs atbalstu 150 miljardu jenu (1,2 miljardu eiro) apmērā.

Rīkotāji cer saglabāt pašreizējā budžeta apmēru, tomēr to palielināt varētu laikapstākļi, kurus šobrīd grūti prognozēt, turklāt Tokijā vasarā valda liels karstums, kas olimpisko spēļu gadījumā varētu iekļaut papildu tēriņus.

Salīdzinājumā 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu budžets bija 13,6 miljardi dolāri (11,9 miljardi eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu