Rīgas "Dinamo" papildlaikā atzīst "Jokerit" pārākumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien izbraukumā ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Somijas klubam Helsinku "Jokerit", kuram savainojuma dēļ nevar palīdzēt vienības vadošais vārtsargs Jānis Kalniņš.

Vārtus "Dinamo" labā guva zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kurš iepriekšējā mačā rīdzinieku rindās atzīmējās ar "hat-trick", un Lauris Dārziņš.

Latvijas komanda ar 37 punktiem 40 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par četriem punktiem. Tikmēr "Jokerit" ar 57 punktiem 40 cīņās ir trešā Rietumos.

Rīgas "Dinamo" šo izbraukumu sāka otrdien, kad ar 1:2 piekāpās Minskas "Dinamo", neveiksmi nesošos vārtus ielaižot pamatlaika priekšpēdējā minūtē, bet nākamajā duelī ar 3:2 pagarinājumā tika pārspēta Sanktpēterburgas SKA, visus trīs vārtus gūstot Videlam.

Rīdzinieki pēdējo desmit 11 laikā izcīnījuši tikai divas uzvaras, kas licis izkrist no Rietumu konferences pirmā astoņnieka.

Savukārt "Jokerit" iepriekšējā mačā ar 4:1 pārspēja CSKA, lielisku sniegumu demonstrējot Kalniņam, kurš šosezon 22 spēlēs vidēji 60 minūtēs ielaidis 2,09 ripas un atvairījis 92,8% metienu. Savainojuma dēļ viņš šo maču vēro no malas.

"Dinamo" un "Jokerit" savā starpā tikušās 18 reizes, rīdziniekiem izcīnot sešas uzvaras. Zīmīgi, ka Somijas galvaspilsētas klubs iepriekšējās 11 uzvaras guva pamatlaikā.

Pēc šodienas mača Rīgas "Dinamo" atgriezīsies mājās un svētku laikā 26.decembrī "Arēnā Rīga" uzņems Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus, bet pēc tam būs dueļi ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu