Ar Latvijas hokejistu līdzdalību aizvadīta garākā "bullīšu" sērija hokeja vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-20 hokeja izlase piekāpjas Norvēģijas vienaudžiem
Latvijas U-20 hokeja izlase piekāpjas Norvēģijas vienaudžiem Foto: Publicitātes foto

Ar Latvijas jauno hokejistu līdzdalību piektdien Šveicē aizvadīta visu laiku garākā pēcspēles metienu jeb "bullīšu" sērija vīriešu hokejā, apstiprinājusi Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Mačs notika Šveices junioru hokeja līgas ietvaros, kur vietējā "Biel" pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarēja Ženēvas "Futur" hokejistus.

Tiesa, uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami 50 izgājieni.

Noslēdzošo "bullīti" nesekmīgi veica tieši Latvijas hokejists Sandis Smons, kurš spēlē Ženēvas vienībā. Viņa neveiksmīgais izgājiens ļāva "Biel" komandai svinēt uzvaru.

Šī bija ilgākā pēcspēles metienu sērija ne tikai Šveices hokeja vēsturē, bet gan visas pasaules vīriešu hokejā. Iepriekšējais rekords piederēja Šveices otrās līgas mačam pirms diviem gadiem.

Ženēvas komandas sastāvā ir arī Deniss Smirnovs, Nils Sējējs un Nauris Sējējs, kurš bez Smona no šīs trijotnes bija vienīgais Latvijas hokejists šajā vēsturiskajā mačā.

Ilgākā "bullīšu" vēsture hokejā gan pieder sievietēm, kad 2015. gada 15. februārī Zviedrijas līgas mačā starp Stokholmas AIK un Jēvles "Brynas" komandām uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami 56 izgājieni uz vārtiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu