Divi svarcēlāja Plēsnieka konkurenti Londonas olimpiskajās spēlēs pieķerti dopinga lietošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Divi Latvijas svarcēlāja Artūra Plēsnieka konkurenti 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs pēc atkārtotu pārbaužu veikšanas pieķerti dopinga lietošanā, vēsta Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF).

Dopinga lietošanā Plēsnieka svara kategorijā (līdz 105 kilogramiem) pieķerti olimpiskais čempions Oleksijs Torohtijs no Ukrainas un uzbeks Ruslans Nurinovs, kurš toreiz palika ceturtais, bet pēc tam tajā pašā gadā pamanījās triumfēt pasaules čempionātā, kā arī 2016.gada Riodežaneiro Olimpiādē.

Pagaidām soda mēri vēl nav pieņemti, bet viņiem piespriestas pagaidu diskvalifikācijas. Ja abiem pieķertajiem svarcēlājiem tiks anulēti Londonas Olimpiādē sasniegtie rezultāti, Plēsnieks pakāpsies uz piekto vietu, jo pēc oriģinālajiem rezultātiem latvietis bija septītais.

Vēl pēc atkārtotas analīžu pārbaudes dopinga lietošanā pieķerts Azerbaidžānas pārstāvis Valentīns Hristovs, kurš Londonā ieguva bronzu svarā līdz 56 kilogramiem. Tāpat pieķerts ir baltkrievs Mikalajs Novikovs, kurš Londonā svarā līdz 85 kilogramiem bija septītais, kā arī svarā līdz 69 kilogramiem bez rezultāta palikusī armēniete Melānija Daluzjana.

Visiem svarcēlājiem konstatēts paaugstināts testosterona līmenis, turklāt Daluzjanai un Novikovam konstatēta arī stanozolola klātbūtne.

IWF norādījusi, ka saistībā ar Londonas Olimpiādi vispirms sagaidīs Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, bet galējo verdiktu par vietu sadali pieņems pati.

Ja Torohtijam tiks atņemta zelta medaļa, par Londonas olimpisko spēļu čempionu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem kļūs Irānas svarcēlājs Navabs Nasiršelals.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu