Ir vairākas versijas pazudušā Dāvja Pērkona lietā (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv

Ir vairākas versijas saistībā ar Latvijas regbija izlases spēlētāja, 28 gadus vecā Dāvja Pērkona pazušanu, apstiprināja organizācijā Bezvēsts.lv. Valsts policija pagaidām nekomentē meklēšanas gaitu. Līdz šim cītīgi ir pārmeklēta teritorija Olainē piecu kilometru rādiusā no vietas, kur 23.decembra vakarā tika atrasta Dāvja automašīna Toyota Corolla. Diemžēl bez rezultātiem.

Kopš Dāvja Pērkona pazušanas 23.decembrī viņa meklēšanā bijis iesaistīts liels cilvēku skaits; meklēšanā piedalījās arī seši speciāli apmācīti suņi, kas norādīja vairākus virzienus. Puisi “no gaismas līdz gaismai” meklēja ne vien pašvaldības policija un Bezvēsts.lv brīvprātīgie, bet arī tuvinieki, draugi, paziņas, Olaines iedzīvotāji. Tuvējos mežus apstaigāja zemessargi. Līdzko būs konkrēts izmeklēšanas pavediens, brīvprātīgie puiša meklēšanu turpinās mērķtiecīgāk.

Olaines iedzīvotāji tiek lūgti pievērst uzmanību savu automašīnu video reģistratoriem, kā arī namu ārējo video kameru ierakstiem.

Iespējams, video ierakstos ir redzams jaunais cilvēks, kas attēlots fotogrāfijā, vai viņa auto - Toyota Corolla, valsts reģistrācijas numurs OL91. “Lūdzam nedzēst video ierakstus, kuri ir veikti 22. un 23. decembrī; iespējams tie palīdzēs noteikt tiešu Dāvja pārvietošanās maršrutu un palīdzēs atrast viņu,” aicina organizācija.

Dāvja Pērkona meklēšanas Olainē
Dāvja Pērkona meklēšanas Olainē Foto: bezvests.lv

25.decembrī no pulksten diviem dienā līdz sešiem vakarā kinologu grupa izstaigāja dažādus iespējamos maršrutus pa kuriem Dāvis varētu būt gājis. Meklēšana tika sākta no vietas, kur svētdienas vakarā 23.decembrī ap pulksten 17:16 tika atrasta Dāvja automašīna Toyota Corolla. Mašīna tika atrasta Dāvja dzīvesvietai pretējā Olaines pusē. Organizācijas Bezvēsts.lv pārstāve Svetlana Gintere stāsta, ka automašīna nolikta dzīvojamā rajonā, pie apmales, kur atradās arī citas automašīnas. “Šajā vietā ir gan privātmājas, gan divas deviņu stāvu mājas, tālāk ir dārza mājiņas, pēc diviem kilometriem sākas mežs.” Netālu atrodas nepabeigta būve, kas tika pārmeklēta. Dāvja draugi un paziņas pēc savas iniciatīvas pārmeklēja Olaines pagalmus, teritoriju gar dzelzceļa sliedēm, kā arī nelielu meža gabalu.

Gintere stāsta, ka versijas ir dažādas - tiek pieļauts, ka Dāvis uz konkrēto vietu atbraucis pats.

“Suņi uzrādīja dažādus virzienus. Ja cilvēks izkāpj no automašīnas, viņš var paiet uz vienu, uz otru pusi. Ja viņš pārkāpj citā mašīnā, pēdas apraujas.”

Bezvēsts.lv pārstāve saka, ka meklēšanu apgrūtinājis tas, ka tā sākta svētkos – kopš puiša pazušanas bija pagājusi pusotra diena. 24.decembrī bija snidzis, tāpēc kinologiem ar suņiem, kas ieradās 25.decembrī, bija grūti sekot pēdām.

28 gadus vecais sportists Dāvis Pērkons ir pazudis no svētdienas Viņš pēdējo reizi iegāja sociālajos tīklos ap pulksten 14:00. Pēdējo reizi viņš lasīja ziņu WhatsApp svētdien 12:44.

Ir zināms, ka sestdienas vakarā viņš ciemojās pie drauga Rīgā, Ķengaragā, kur pavadīja nakti no 22. uz 23. decembri.

Dāvis drauga mājas pameta, iespējams, ap pulksten 14:00, bet precīzs laiks nav zināms.

Dāvja Pērkona meklēšanas Olainē
Dāvja Pērkona meklēšanas Olainē Foto: bezvests.lv

PAZĪMES: augums 190 cm, sportiskas miesasbūves. Īsi mati, asimetrisks griezums, acis pelēkas.

Bija ģērbies pelēkās biksēs, Camel zīmola ziemas jakā, kājās - melni apavi. Līdzi bija telefons, dokumenti, tiesības, kredītkartes, ID karte.

Lūdzam ikvienu, kurš kaut ko zina par pazudušo cilvēku, nekavējoties zvanīt policijai -110 vai Bezvēsts.lv pa tālruni +371 22 084 084.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu