Serēna Viljamsa aizstāv ideju par WTA ranga aizsargāšanu jaunajām māmiņām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

Izcilā ASV tenisiste Serēna Viljamsa aizstāv nesen izstrādāto sistēmu, kas paredz plašāku ranga pozīciju aizsardzību tenisistēm, kuras kļuvušas par mātēm vai nesen atgriezušās kortā pēc traumu izārstēšanas.

Turpmāk Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) spēlētājas, kuras atgriežas spēļu ritmā pēc bērniņa laišanas pasaulē vai savainojuma izārstēšanas, varēs izmantot savu reitingu pirms pauzes, lai nākamo trīs gadu laikā piedalītos kopumā 12 turnīros. Papildus tam šīs spēlētājas 12 turnīru pirmajās kārtās nespēlēs pret izsētajām tenisistēm. 

"Uzskatu, ka tas ir lieliski! Gados jaunās spēlētājas var droši veidot ģimeni un nebaidīties, ka tas sagraus viņu karjeru. Viņām vairs nebūs specīāli jāgaida karjeras noriets, lai to darītu," Viljamsas teikto citē BBC.

Viljamsa 2017.gada septembrī laida pasaulē savu pirmdzimto, bet kortā atgriezās 2018.gada februārī.

"Domāju, ka manis pašas pieredze man atvēra acis šajā jautājumā. Vai es to darītu agrāk, ja šādas noteikumu izmainas eksistētu iepriekš? To es nezinu. Tagad tenisistēm vairs nav sev jāuzdod šāds jautājums," sacīja Viljamsa.

23 "Grand Slam" turnīru uzvarētāja Serēna Viljamsa ceturtdien Abū Dabī spēlēs pret savu māsu Venusu. Tas būs Serēnas pirmais mačs kopš septembrī piedzīvotā zaudējuma "US Open" finālā, kurā nācās piekāpties japānietei Naomi Osakai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu