Latvijas futbola izlasi varētu trenēt divos citos amatos esošais Kazakevičs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenā trenera amatam tiek izskatīta arī pašmāju speciālista Daiņa Kazakeviča kandidatūra, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pagaidām Latvijas valstsvienība ir bez galvenā trenera - šā mēneša sākumā no amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, lai gan Latvijas Futbola federācijai (LFF) nodoma pagarināt līgumu ar viņu nemaz neesot bijis.

Šā nepilna mēneša laikā neoficiāli izskanējušas pāris kandidatūras, kas varētu pārņemt izlases grožus. Visbiežāk minēti ir ukraiņu speciālists Viktors Skripņiks, kurš šogad līdz Latvijas čempiontitulam un kausam pirmo reizi aizveda "Riga" komandu, un slovēnis Slaviša Stojanovičs, kurš 2017.gadā arī trenēja tieši "Riga".

Neoficiāla informācija liecina, ka Latvijas pieaugušo izlases trenera amatam tiek izskatīta arī 37 gadus vecā Kazakeviča kandidatūra. Viņš kopš 2013.gada vasaras vada U-21 valstsvienību.

Paralēli U-21 izlases trenēšanai Kazakevičs ir arī LFF sporta direktors.

LFF prezidents Kaspars Gorkšs sarunā ar aģentūru LETA gan šādu informāciju neapstiprināja, norādot, ka organizācijas prioritāte pašlaik ir ārvalstu speciālista nolīgšana, turklāt esošais kandidāts neesot Latvijas pilsonis.

"Pašlaik notiek sarunas ar ārzemju speciālistu," atklāja Gorkšs. "Komentēt katru izskanējušo kandidātu nebūtu korekti no manas puses un izsauktu nevajadzīgu rezonansi un uzmanību."

Gorkšs uzsvēra, ka pašlaik tiek aktīvi meklēts jauns treneris. "Arī man pašam gribētos šo jautājumu atrisināt pēc iespējas ātrāk, lai mierīgi varētu sākt Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu."

Portālam TVNET izdevās sazināties arī ar Kazakeviču, kurš gan bija ļoti rezervēts savos komentāros.

"Par šo jautājumu jums vislabāk varēs pastāstīt Kaspars Gorkšs. Viņam kā prezidentam uzticēts vienpersoniski izvēlēties izlases vadītāju. Es kā LFF sporta direktors varu tikai dot padomus, ja man tādus prasa," sacīja Kazakevičs.

Viņš ne apstiprināja, ne arī noliedza, ka būtu saņēmis piedāvājumu kļūt par Latvijas futbola izlases galveno treneri.

Savulaik Kazakevičs vairākus gadus trenēja arī "Jelgava" komandu, to ievedot Latvijas virslīgā, kur vienība spēlē joprojām.

Iepriekš Gorkšs uzsvēra, ka līgums ar jauno Latvijas izlases galveno treneri tiks slēgts uz trim gadiem.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Maķedonijas izlasi, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu