Kurucs: Kad ieraudzīju savu spēles laiku, biju pārsteigts (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) veiksmīgi debitējušais Rodions Kurucs ir patīkami pārsteigts par savu pirmo gadu pasaules spēcīgākajā līgā. Viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" pēdējā laikā rāda lielisku sniegumu, un būtiska loma tajā ir tieši Latvijas uzbrucējam. 

"Domāju, ka mans pirmais gads NBA būs pilnīgi citādāks, nekā tas tagad izvērsies," izdevumā "New York Post" citēts Kurucs. "Esmu patiesi priecīgs. Biju domājis, ka vairāk uzturēšos G līgā (Attīstības līga), jo pagājušajā gadā es gandrīz nespēlēju. Tomēr ieguvu brīvību, lielu spēles laiku."

Kurucs pēdējos divos mačos savācis "double-double", un viņš rāda teicamu sniegumu, turklāt spēlē nozīmīgu lomu "Nets" komandā. Pēdējā laikā laukumā viņš devies sākumsastāvā un laukumā atradies izšķirīgajos brīžos. 

Ar latvieti ierindā "Nets" pēdējās septiņās spēlēs svinējusi sešas uzvaras. Šajos mačos viņš vidēji guvis 12,9 punktus un savācis sešas atlēkušās bumbas. Kurucs realizējis 53,3% divpunktu metienus un 40% tālmetienus. 

Savukārt pēdējās trijās spēlēs viņa statistika ir vēl labāka. Vidēji gūti 17,7 punkti un izcīnītas 8,3 atlēkušās bumbas. Viņa metienu procents no trīspunktu metienu atzīmes ir 55,6. 

NBA savā pēdējā sezonas debitantu apskatā 20 gadus veco Kurucu ierindojis piektajā vietā aiz drafta Top 10 izvēlēm. Viņam priekšā atrodas Luka Dončičs, Deandrē Eitons, Kevins Nokss un Džarens Džeksons juniors. 

Iepriekšējā mačā pret Šarlotas "Hornets" Kurucs guva 13 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Laukumā viņš pavadīja 38 minūtes un 46 sekundes, kas ir tikai par piecām minūtēm mazāk, nekā viņš pagājušajā sezonā Barselonas "Lassa" komandā nospēlēja kopā. 

"Jā, tas ir traki. Es par to domāju. Kad ieraudzīju savu spēles laiku, biju pārsteigts," neslēpa Kurucs. "Tas bija tikai nedaudz mazāk nekā visā iepriekšējā sezonā kopā. Tas tiešām man bija pārsteigums. Tagad esmu pasaules spēcīgākajā līgā un spēlēju vairāk nekā Eiropā. Protams, man pašam tas ir pārsteigums."

"Nets" pēdējā laikā demonstrē teicamu spēli. Iepriekšējos 10 mačos Bruklina svinējusi deviņas uzvaras. 

"Viņš mūsu redzeslokā nonāca jau pirms laba laika," sacīja "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons. "Kluba darbinieki viņu ievēroja, un Kurucs mūs tik tiešām interesēja. Mēs viņu redzējām vairāk nekā citus spēlētājus, tāpēc arī radās labas sajūtas. Skautiem bija liela interese. Viņš bija augsto prioritāšu sarakstā."

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs naktī uz sestdienu, kad spēkiem mērosies ar "Hornets". 

"Šeit ir citādāks basketbols," teica Atkinsons. "NBA viņam sniedz brīvību, vairāk atbilst viņa spēles tempam un ir piemērotāks viņa spēles stilam. Eiropā spēle vairāk balstās uz kombinācijām. Šeit spēle ir plūstošāka, iespējas ir vienlīdzīgākas."

"Nets" kluba darbinieku Atkinsonam stāstījuši, ka Kurucs vairāk atbilst NBA drafta pirmās kārtas izvēlēm, nevis otrajai. Viņš tika izraudzīts ar kopējo 40. numuru. 

Līdz šim Kurucs NBA aizvadījis 19 spēlēs, kurās vidēji guvis 9,2 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu