"Ventspils" Latvijas grandu duelī uzņems "VEF Rīga" basketbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē "Elektrum" Olimpiskajā centrā.
"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas šī gada noslēdzošajā spēlē valsts čempione un turnīra līdere "Ventspils" savā laukumā uzņems savu sīvāko pretinieci "VEF Rīga" komandu.

Šī mača uzvarētāja 2019.gadu sagaidīs turnīra līderpozīcijā, bet zaudētāja - trešajā vietā. Šobrīd ventspilnieki ar 13 uzvarām 14 mačos ir pirmajā vietā, bet aiz viņiem ar 12 panākumiem 13 cīņās seko "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas savstarpējā mačā piekāpās rīdziniekiem.

Abas komandas pirmajā aplī savā starpā spēkojās 13.oktobrī, kad kaislībām bagātā spēlē "Ventspils" viesos uzvarēja ar 90:89.

Sestdienas spēlē abas komandas tiksies mazliet citādākos sastāvos. Ventspils komandai laukumā varēs doties Jānis Bērziņš, kurš pirmajā spēlē vēl nebija atgriezies pēc savainojuma sadziedēšanas. Tāpat tobrīd vēl nebija pievienojies Usmans Dramē.

Savukārt "VEF Rīga" komandai klāt nākuši ārējās līnijas spēlētāji Džabrils Durems, Beidens Džeksens un Endrū Endrūss, bet prom devies Artjoms Butjankovs.

Kurzemes komanda apvienotā čempionāta sezonu sāk ar zaudējumu pret "Kalev"/"Cramo", bet pēc sekojušas 13 uzvaras pēc kārtas. Savukārt "VEF Rīga" basketbolisti apvienotajā čempionātā izcīnījuši desmit uzvaras pēc kārtas, sērijai iesākot pēc zaudējuma pret "Ventspili".

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 13 uzvarām 14 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 12 uzvarām 13 spēlēs seko "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre". Piektajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 14 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar deviņiem panākumiem 15 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU. Septītā ar septiņām uzvarām 15 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr pirmo astoņnieku ar sešām uzvarām 13 mačos noslēdz "Tartu Universitāte".

Aiz pirmā astoņnieka ar septiņām uzvarām 16 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 14 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas". Pie četrām uzvarām 12 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", četri panākumi 14 mačos ir "Liepājai", kamēr pie trim panākumiem 13 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Tikpat panākumu 14 cīņās ir arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, bet tabulu ar zaudējumiem visās 14 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu