Latvijas handbola izlase Rīgas domes kausu noslēdz bez uzvarām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

Latvijas vīriešu handbola izlase sestdien ar zaudējumu noslēdza tradicionālo pārbaudes turnīru - Rīgas domes kausu , kurā trīs mačos cieta trīs neveiksmes.

Latvijas handbolisti, kas turnīrā startēja bez vairākiem līderiem, ar rezultātu 24:38 (14:17) piekāpās Ēģiptei, kas uz janvārī gaidāmo pasaules čempionātu dosies ar Rīgas domes kausa trofeju kabatā.

Latvieši pirmajā puslaikā izrādīja cienījamu pretestību ēģiptiešiem, vienubrīd iekrādami četru vārtu pārsvaru (11:7). Tiesa, pēc tam pretinieki veica izrāvienu, kas viņiem pārtraukumā ļāva doties ar trīs vārtu handikapu (17:14).

Spēles otrajā pusē laukuma saimnieki nespēja lauzt cīņas gaitu un pretiniekiem piekāpās ar rezultātu 24:38.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar pieciem vārtiem bija Nils Kreicbergs, bet pa četriem precīziem metieniem bija Guntim Piļpukam un Antonam Šuleiko.

Ēģiptiešiem ar astoņiem vārtiem izcēlās Mohamads Sanads.

Kreicbergs ar 19 vārtiem kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, bet par labāko Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Raitis Puriņš.

Savukārt turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu saņēma ēģiptietis Jahia Haleds.

Pirms tam sestdien Beļģija ar 28:23 (16:13) pārspēja Ukrainu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas handbolisti ar 18:28 piekāpās Beļģijai, bet piektdien ar 26:33 zaudēja Ukrainai.

Turnīrā ar sešiem punktiem trīs spēlēs triumfēja Ēģipte, otrā ar četriem punktiem bija Beļģija, trešo vietu ar diviem punktiem ieņēma Ukraina, kamēr Latvija palika bešā.

No potenciālajiem Latvijas izlases līderiem šajā turnīrā nespēlēja Dainis Krištopāns, Ingars Dude, Aivis Jurdžs un Evars Klešniks, savukārt Māris Veršakovs valstsvienības sastāvu pastiprināja turnīra otrajā dienā.

Mājiniece Latvija Rīgas domes kausā uzvarējusi deviņas reizes, pēdējo no tām - 2014.gadā. Savukārt pērn Latvija ierindojās trešajā vietā.

Visas šogad uzaicinātās izlases Rīgas domes kausā iepriekš jau vairākkārt piedalījušās. Biežākā viešņa bijusi Ukraina, kas uzvarēja 2007. un 2009.gadā, bet 1997. un 2010.gadā ierindojās trešajā vietā.

Pēdējos trijos gados Rīgā viesojusies Ēģipte, kas 2015.gadā ieņēma ceturto vietu, 2016.gadā bija otrā, bet tagad izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas. Savukārt Beļģija 2004.gadā izcīnīja otro vietu, bet 2009.gadā - ceturto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu