Bertānam pieci tālmetieni un 17 punkti "Spurs" uzvarā pār "Celtics"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien realizēja piecus tālmetienus un guva 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kaldinādams Sanantonio "Spurs" komandas uzvaru.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 120:111 (17:23, 29:29, 46:30, 28:29) pārspēja Bostonas "Celtics" vienību, izcīnot trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs.

Bertāns šajā mačā nospēlēja 30 minūtes un 50 sekundes, kas viņam ir šosezon lielākais spēles laiks. Rūjienietis viņam atvēlētajās minūtēs realizēja piecus no astoņiem tālmetieniem un vienu no četriem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi kļūdījās un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par 17 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Bertāns vēl nesen bija labākais tālmetienu izpildītājs līgā, bet tagad ar 48,9% atkāpies uz otro vietu aiz Seta Karija.

"Spurs" komandā rezultatīvākais šajā mačā ar 32 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, 22 punkti bija Derikam Vaitam, bet 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas - Demaram Derouzenam.

"Celtics" rindās 30 punktus guva Džeilens Brauns.

Spēles pirmajā ceturtdaļā Bertāns aizmeta garām trīs metienus, kamēr "Spurs" zaudēja ar 17:23. Otrajā ceturksnī tieši viņš guva pirmos punktus savai komandai, bet turpmākās divpadsmitminūtes laikā pievienoja vienu tālmetienu (42:46), Sanantonio basketbolistiem pirmo puslaiku zaudējot ar 46:52.

Laukuma saimnieki aizvadīja rezultatīvu trešo ceturtdaļu, kurā guva 46 punktus, Bertānam realizējot trejaci īsi pirms vadības pārņemšanas (63:65). Spēles ceturtajā ceturtdaļā "Spurs" atradās drošā vadībā, Bertānam pārsvara noturēšanā piedaloties ar trim tālmetieniem (103:91, 108:96 un 116:103).

"Spurs" ar 21 uzvaru 38 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu, kamēr "Celtics" ar 21 panākumu 36 cīņās ir piektā Austrumos.

Sanantonio komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Toronto "Raptors", kurā spēlē viens no "Spurs" iepriekšējo sezonu līderiem Kavai Lenards.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu