Krievijai draud jaunas WADA sankcijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marc Braibant/AFP/Scanpix

Krievija līdz pagājušā gada beigām tā arī nesniedza Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA) pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai, kas nozīmē, ka, visticamāk, sekos jaunas sankcijas.

"Esmu rūgti vīlies, jo datu iegūšana no bijušās Maskavas antidopinga laboratorijas līdz noteiktajam datumam tā arī netika pabeigta," pauda WADA prezidents Kreigs Rīdijs.

WADA norādīja, ka nākamie soļi Krievijas dopinga sāgā tiks apspriesti janvāra vidū.

WADA septembrī atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc varētu tikt piemērotas jaunas sankcijas, kas krievu sportistiem atkal varētu liegt piedalīties sacensībās.

ASV Antidopinga aģentūras (USADA) vadītājs Treviss Taigarts jau izteicās, ka pilnvērtīga Krievijas atgriešanās sportā būtu joks un apkaunojums.

Tiesa, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs savā Jaunā gada uzrunā uzsvēra, ka Krievija par saviem antidopinga pārkāpumiem jau ir pietiekami sodīta.

"Ar Krievijas diskvalifikāciju no 2018.gada Phjončhanas olimpiskām spēlēm tā ir sodīta pietiekami," uzskata Bahs.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau deviņas reizes.

WADA eksperti Ziemassvētku laikā pameta Maskavu tukšām rokām, jo Krievijas varasiestādes, aizbildinoties ar vietējiem likumiem, liedza sertifikāciju antidopinga uzraugu ekipējumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu