Helmaņa trenētā "Rytas" ar uzvaru sāk ULEB Eirokausa otro posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

Lietuvas basketbola komanda Viļņas "Rytas", kurā par galvenā trenera Daiņus Adomaiša asistentu strādā Latvijas speciālists Uvis Helmanis, trešdien ar uzvaru sāka ULEB Eirokausa otro posmu jeb "Top 16" kārtu.

Otrā posma E apakšgrupas pirmajā duelī "Rytas" savā laukumā ar rezultātu 80:74 (28:23, 20:19, 17:17, 15:15) pārspēja Serbijas klubu Belgradas "Partizan".

Uzvarētājiem 21 punktu guva amerikānis Dominiks Satons, bet 14 punkti bija baltkrievam Artsjomam Parahouskim.

Viesiem 17 punktus guva Rade Zagoracs.

Vēl šajā apakšgrupā cīnīsies Berlīnes "Alba" no Vācijas un "Monaco" no Francijas. Apakšgrupas divas labākās komandas sasniegs ceturtdaļfinālu.

Pirmajā posmā "Rytas" desmit spēlēs uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, kas apakšgrupā deva ceturto vietu un ceļazīmi uz otro posmu.

Helmanis un Adomaitis kopā darba pienākumus veikuši jau iepriekš, kad 2011.gadā Latvijas treneris pievienojās Polijas klubam Slupskas "Energa Czarni", arī toreiz kļūstot par Lietuvas speciālista palīgu.

Helmanis pagājušajā sezonā trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Ogre", bet pirms tam bija "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" komandu stūrmanis. Helmanis Ogres vienībai aizvadītajā sezonā kā trenera asistents palīdzēja tikt līdz LBL pusfinālam, kur ar 1-3 tika piedzīvots zaudējums nākamajai čempionei "Ventspils".

Savukārt "Rytas", kas iepriekš bija pazīstama kā "Lietuvos rytas", aizvadītajā sezonā ieguva sudraba medaļas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) turnīrā, finālmačā ar 1-4 zaudējot Kauņas "Žalgiris" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu