Mančestras "City" sagādā "Liverpool" pirmo zaudējumu šosezon Anglijas premjerlīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Serhio Agvero un Žuzeps Gvardiola
Serhio Agvero un Žuzeps Gvardiola Foto: Reuters/ScanPix

Mančestras "City" komanda ceturtdien aizraujošā un ļoti svarīgā Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta mačā savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica "Liverpool", tādējādi saasinot cīņu par titulu.

"Liverpool" līdz ar to piedzīvojusi pirmo zaudējumu šīs sezonas premjerlīgas cīņās.

Pirmajā puslaikā abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, tomēr vienu no iespējām izmantoja Mančestras vienība - "Liverpool" nesaprašanos soda laukumā vārtu guvumā pārvērta rezultatīvākais Serhio Agvero, kurš atklāja rezultātu 40.minūtē.

Savukārt otrajā puslaikā starp abām vienībām dominēja atklāta un emocionāla spēle, turklāt "Liverpool" komanda 64.minūtē panāca neizšķirtu, kad izcēlās brazīlietis Robērtu Firminu.

Pēc rezultāta izmaiņas komandas nedomāja apstāties un turpināja demonstrēt aizraujošu futbolu, tomēr 72.minūtē Mančestras "City" spēlētājs Līrojs Sanē panāca 2:1.

Turpinājumā iniciatīva pārgāja "Liverpool" rīcībā, kamēr mājinieki izvēlējās pretuzbrukumu taktiku, kas dažbrīd bija ļoti bīstama, jo Agvero bija lieliska iespēja panākt arī divu vārtu pārsvaru, bet viesu vārtsargs Alisons glāba.

Par spīti lielajam "Liverpool" spiedienam, Mančestras "City" nosargāja svarīgo uzvaru.

Pirms tam trešdien Mančestras "United" uzvarēja arī ceturto maču pēc norvēģu speciālista Ūles Gunnara Sūlšēra stāšanās pie šī Anglijas futbola kluba stūres - viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) tika pārspēta Ņūkāslas "United".

Līdz ar to Sūlšērs pēc stāšanās Mančestras "United" galvenā trenera vietas izpildītāja amatā ir guvis uzvaras visās četrās spēlēs. Decembrī viņš šajā amatā nomainīja titulēto portugāli Žuzē Mourinju. Tiesa, šajās četrās spēlēs Mančestras komandai pretī stājušās zemāka līmeņa vienības.

Vēl no vadošajām komandām Londonas "Chelsea" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Southampton" futbolistiem.

Tikmēr otrdien uzvaras svinēja Totenhemas "Hotspur" un Londonas "Arsenal" komandas.

"Hotspur" viesos ar 3:0 (3:0) pārspēja Kārdifas "City", pakāpjoties uz pāris dienām pakāpjoties uz otro vietu turnīra tabulā.

Tikmēr "Arsenal" divu Londonas komandu duelī savā laukumā ar 4:1 (1:0) uzvarēja "Fulham" futbolistus, nostabilizējoties piektajā vietā.

Abas Londonas komandas iepriekšējā kārtā cieta zaudējumus.

Premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 54 punktiem 21 spēlē ir "Liverpool", kam ar 50 punktiem seko Mančestras "City".

Trešā ar 48 punktiem ir Totenhemas "Hotspur", kamēr pirmo četrinieku ar 44 punktiem noslēdz Londonas "Chelsea".

Piektā ar 41 punktu ir Londonas "Arsenal", kamēr Mančestras "United" iekrājusi 38 punktus, kas tai dod sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu