Latvijas kamaniņu divnieku ekipāžas iekļūst pirmajā astoņniekā PK posmā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Visas trīs Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžas sestdien Kēnigszē trasē Vācijā izcīnīja vietas pirmajā astoņniekā Pasaules kausa piektajā posmā.

Pieredzējušie brāļi Andris un Juris Šici divu braucienu summā sestdien izcīnīja ceturto vietu, kamēr iepriekš šosezon tikai vienā posmā startējušie Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija septītie, bet astoto pozīciju ieņēma jaunie Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Tikmēr par sacensību uzvarētājiem kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Toni Egerts/Saša Benekens no Vācijas, viņiem gūstot jau ceturto panākumu šosezon. Viņi par 0,306 sekundēm apsteidza tautiešus un olimpiskos čempionus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tomass Šteiss/Lorencs Kollers.

Brāļi Šici no uzvarētājiem atpalika par iespaidīgām 0,950 sekundēm, kamēr no goda pjedestāla viņus šķīra 0,118 sekundes.

Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš no triumfējušajiem vāciešiem atpalika par 1,214 sekundēm, kamēr Putins/Marcinkēvičs - par 1,229 sekundēm.

Jau pēc pirmā brauciena visas trīs Latvijas ekipāžas atradās pirmajā astoņniekā - Gudramovičs/Kalniņš bija sestie, bet aiz viņiem uzreiz bija Šici un Putins/Marcinkēvičs.

Savukārt otrajā braucienā pieredzējušie Šici trasi veica lieliski, kuri no septītās pozīcijas spēja pakāpties uz ceturto, kamēr abi pārējie Latvijas divnieki vietas neuzlaboja.

Piektdien Nāciju kausā uzvarējušie Gudramovičs/Kalniņš šosezon piedalījās tikai pirmajā Pasaules kausa posmā Austrijā novembra beigās, bet uz Ziemeļamerikas etapiem viņi nedevās.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos līderi ar 625 punktiem ir Egerts/Benekens, dalītu otro vietu ar 516 punktiem ieņem Šteiss/Kollers un Vendls/Arlts.

Aiz pirmā trijnieka ar 381 punktu seko Šici, devītajā vietā ar 302 punktiem ir Putins/Marcinkēvičs, bet 16.pozīciju ar 71 punktu ieņem Gudramovičs/Kalniņš.

Savukārt dāmām sestdien pirmais brauciens sāksies plkst.13.50, bet otrajam starts tiks dots plkst.15.15.

Elīza Cauce un Ulla Zirne bija jau nodrošinājušas vietu pamatsacensībās, kur caur Nāciju kausu iekļuva Kendija Aparjode.

Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām līdere ar 570 punktiem ir vāciete Natālija Geizenbergere, tālāk ar 495 punktiem seko vēl viena Vācijas kamaniņu braucēja Jūlija Taubica, bet trešā ar 330 punktiem ir amerikāniete Samera Bričere.

Cauce tikusi pie 222 punktiem, kas dod devīto vietu, Aparjode ar 148 punktiem ir 15.pozīcijā, bet Zirne ar 142 punktiem ir vietu zemāk.

Svētdien norisināsies sacensības vīriešiem un komandu stafete. Vīru sacensībās Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu